Home / Administratie / Anunţ de ultimă oră făcut de Ministerul Transporturilor. Coridor de transport între Târgu-Mureş şi Târgu Neamţ!

Anunţ de ultimă oră făcut de Ministerul Transporturilor. Coridor de transport între Târgu-Mureş şi Târgu Neamţ!

Distribuie

Legătura rutieră cu Moldova reprezintă o prioritate absolută ce cuprinde trei coridoare principale suprapuse cu reţeaua Trans-Europeană de Transport, iar valoarea contractuală a acestor proiecte însumează 7,32 miliarde de euro, fără TVA, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor, transmis luni, 18 decembrie, către Agerpres.
„Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, are responsabilitatea pregătirii şi gestiunii portofoliului de proiecte pentru finanţarea din fonduri europene în perioada 2014-2020 şi post 2020 în conformitate cu Master Planul General de Transport. Conform prevederilor Master Planului General de Transport, legătura rutieră cu Moldova reprezintă o prioritate absolută ce cuprinde trei coridoare principale de legătură suprapuse cu reţeaua Trans-Europeană de Transport (…)”, notează sursa citată.
Conform datelor ministerului de resort, lista celor trei coridoare de transport cuprinde: Coridorul Moldova – Transilvania – Europa Centrală din care face parte Autostrada Montană cu secţiunile Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni şi secţiunea Târgu Mureş – Târgu Neamţ (valoare totală estimată fără TVA a coridorului de 4,13 miliarde de euro şi o lungime totală de 318 km), Coridorul Braşov – Oituz – Bacău (lungime de 160 km şi o valoare estimată de 1,84 miliarde de euro, fără TVA) şi Coridorul Bucureşti – Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Roman – Paşcani (lungime de 327 km şi o valoare estimată de 1,35 miliarde de euro, fără TVA).
Potrivit www.agerpres.ro, Ministerul Transporturilor, prin Organismul Intermediar pentru Transport, menţionează că va întreprinde toate demersurile necesare în vederea obţinerii finanţării necesare realizării tuturor obiectivelor de conectivitate rutieră a Moldovei, în perioada curentă de programare şi post 2020.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Prohibiția pescuitului în 2024

Distribuie Ca în multe alte domenii, și pescuitul are o legislație în vigoare, care stabilește …

1 comentariu

  1. Oare ce fel de afaceri murdare necesita un coridor de transport carte Tg.Mures.?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.