A fost confirmat primul caz de gripă al sezonului Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 185 Vizualizări

A fost confirmat primul caz de gripă al sezonului

Deși în perioada 4 – 10 decembrie numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute, respectiv gripă clinic, infecții virale ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și pneumonii a fost cu aproape 37 procente mai mare comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă, situația se datorează în principal subraportărilor din acea perioadă, ca urmare a zilelor nelucrătoare, reiese din ultimul raport al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Deasemeni, în aceeași perioadă, la nivel național s-au înregistrat 12 noi cazuri de gripă/ILI, precum și 8 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI), reiese din raportul amintit.

În plus, a fost înregistrat primul caz confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, din acest sezon. Bolnavul este un bărbat în vârstă de 62 de ani, din jud.Constanța, care avea condiții medicale pre-existente cunoscute, dar nu era vaccinat împotriva gripei.

La nivel național, 77.419 de persoane cuprinse în grupele de risc au fost vaccinate antigripal cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, până la data de 10 decembrie. (E.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE