Home / Cultură / „Pierre Lenoir” – Revelion în ritmuri de operetă la Teatrul Național
Photo: Bereczky Sándor | http://bereczky.ro

„Pierre Lenoir” – Revelion în ritmuri de operetă la Teatrul Național

Distribuie

Viața este crudă și există oameni care de multe ori „o dau în bară”. Dar și cel mai mare ghinionist poate avea parte de dragoste și își poate face singur norocul – cel puțin, așa susține Pierre Lenoir.

Conform unui comunicat de presă emis de către Biroul de P.R. al Companiei „Tompa Miklós”. Povestea născută mult după epoca de aur a operetei, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, este extrem de simplă: persoana care intră în contact sub orice fel cu stângaciul Pierre Lenoir, va avea în mod garantat parte de pagubă sau de ceva daune. Domnișoara care are dorința (desigur, interzisă) să devină actriță, îl angajează pe post de chelner la serata de inaugurare a locuinței. Și cu asta începe o serie de dezastre, de la accidente minore până la scandal, dar care au un efect benefic asupra relațiilor amoroase care încep să se înfiripe.

Ghinionul lui Pierre Lenoir este atât de previzibil, încât se poate clădi o afacere din el.

Or, ghinionul și nenorocirea nu sunt doar caracteristicile inalienabile ale personajului principal, ci și principalele forțe motrice ale scenelor spumoase de comedie, care se succes în spectacol cu rapiditate.

Compania „Tompa Miklós” își ia rămas bun de la anul care trece și îl salută pe cel nou cu opereta „Pierre Lenoir” / „Fekete Péter” semnată de Somogyi Gyula – Eisemann Mihály – Zágon István. Pe lângă populara melodie a protagonistului, în spectacol se vor auzi și alte șlagăre binecunoscute din perioada dintre cele două războaie mondiale.

Distribuția: Pierre Lenoir – László Csaba, Lucien Ouvrier – Sebestyén Aba, Colette – Kiss Bora, Claire – Hollai-Heiser Anna, Chineau – Galló Ernő, Gaston Auriol – Varga Balázs, Sapire – Bokor Barna, Marte – Simon Boglárka-Katalin, Bouchon – Somody Hajnal, Mme Lefebre – Lörincz Ágnes, Fleuron – Bartha László-Zsolt, Fleuron leánya | Fiica lui Fleuron – Kádár Noémi, Michon – Csíki Szabolcs, D-na Michon – Meszesi Oszkár, Chagrin – Korpos András, D-na Chagrin – Benő Kinga, Baronul Benetti – Kádár L. Gellért.

Conducere muzicală, dirijor: Incze G. Katalin, Decor: Fodor Viola, Costume: Bianca Imelda Jeremias, Orchestrație: Boros Csaba, Dramaturg teatrolog: Dálnoky Réka.

Regizor: Keresztes Attila

Avanpremieră: sâmbătă, 30 decembrie 2017, ora 19.00 – Sala Mare

Premieră: duminică, 31 decembrie 2017, ora 19.00 – Sala Mare

Următoarele spectacole vor avea loc: marți, 2 ianuarie 2018, ora 19.00, miercuri, 3 ianuarie 2018, ora 19.00 și joi, 4 ianuarie 2018, ora 17.00.

Spectacolul este supratitrat în limba română!

Biletele se pot procura la casieria din incinta Teatrului Naţional Târgu-Mureş (luni-vineri orele 9.00-15.00 şi înainte de spectacol), la Agenţia de Bilete din Palatul Culturii (luni-vineri orele 12.00-17.30), on-line pe www.biletmaster.ro.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.