Home / Cultură / „La toată casa-i lumină”, la Chiheru de Jos

„La toată casa-i lumină”, la Chiheru de Jos

Distribuie

Asociația „Comoara Transilvania”, împreună cu Primăria și Consiliul Local al comunei Chiheru de Jos,  organizează miercuri,  27 decembrie, începând cu ora 16: 00  spectacolul folcloric „La toată casa-i lumină” găzduit de Căminul Cultural din Chiheru de Jos.  Ca de fiecare dată,  primarul Eremia Pop dorește să adune comunitatea într-un cadru care să îi dezvolte și să îi întărească spiritual ca și comunitate. Astfel, împreună cu Iulia Maier, director artistic la Asociației „Comoara Transilvania”,  organizatorii aduc în fața publicului artiști din Cluj, Bistrița și Mureș într-un spectacol inedit în care se va împleti obiceiul popular cu muzica și colindele.

Vor fi prezenți  Grupul „Zestrea Ardealului”,  coordonat  de prof. univ. dr. Marina și Dorin Simionescu. Ei vor prezenta un program de colinde dar și un program folcloric din zonele de unde provin soliștii. Alături le vor fi „Mugurașii Șincaiului” cu un program de dansuri populare și  colinde tradiționale de pe Câmpia Mureșului.

Noutatea absolută în acest spectacol este prezența Ansamblului folcloric „Moștenitorii” din Chiher și Urisiu. În premieră, 60 de tineri dansatori vor prezenta dansuri populare, instruiți de familia  Nicolaie și Valentina Bologa. Acest ansamblu folcloric e recent format, iar pentru perioada următoare va surprinde mediul cultural artistic cu o prezență impresionantă, atât ca număr de membrii cât și ca varietate a programelor pe care le pregătesc în prezent. Evenimentul va fi prezentat de Iulia Maier care va încheia spectacolul cu un recital de cântece populare din repertoriul personal, dar și cu  colinde vechi  din Grebenișu de Câmpie.

„Este o mare bucurie și o onoare să fiu organizator al unui nou eveniment la Chiher. Din luna august, de când am început colaborarea cu primăria de aici, am dezvoltat relații minunate cu chiherenii și urisenii, oameni deosebiți, cu un spirit antreprenorial rar întâlnit. Sunt oameni ospitalieri și calzi, gata să te ajute și să se implice în viața comunității din care fac parte. Pentru mine este o experiență extraordinară aceasta colaborare,  concretizată în evenimente foarte reușite și în stabilirea unor relații de calitate care sunt convinsă că vor dura peste ani. Ca și planuri pentru anul 2018, avem evenimente culturale speciale care vor pune în lumină oameni și obiceiuri din zona Chiherului și a Urisiului. Dar până atunci, doresc  tuturor chiherenilor și urisenilor să aibă parte de sărbători fericite și linistite,  binecuvântate de Dumnezeu și să ne vedem cu bine și cu sănătate în anul care urmează!” , a declarat  Iulia Maier.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Semiremorcă încărcată cu lemn fără documente confiscată de Poliția Mureș

Distribuie Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au confiscat o semiremorcă în valoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.