Home / Politic / Comunicat de presă PNL Mureş: “USR girează PSD și UDMR pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş!”

Comunicat de presă PNL Mureş: “USR girează PSD și UDMR pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş!”

Distribuie

“Cu o grabă justificată exclusiv de promisiunea lui Liviu Dragnea făcută în septembrie premierului Ungariei, Viktor Orban, plenul Camerei Deputaților a votat astăzi proiectul de lege pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş, ca unitate de învăţământ preuniversitar, cu predare în limba maghiară. Proiectul a trecut cu 172 de voturi pentru, 69 împotrivă și 8 abțineri.

Cei care au votat pentru înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic sunt parlamentarii PSD, ALDE, UDMR și grupul minorităților alături de, surpriză, USR! Fără voturile USR, acest proiect nu ar fi fost adoptat. Voturile împotrivă au fost date din partea deputaților PNL și PMP. Votul de astăzi vine la numai o zi după raportul de admitere a proiectului, dat de Comisia pentru învăţământ din Camera Deputaţilor.

Grupul deputaților PNL a votat împotriva proiectului, având în vedere ancheta penală în acest caz, în care oficiali din Ministerul Educației Naționale au fost invitați la DNA Mureș pentru a da explicații pentru înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic Târgu-Mureș. Noul dosar de la DNA Mureș este disjuns din cel în care au fost trimiși în judecată fostul șef al ISJ Mureș, Ștefan Someșan și fostul director al liceului Teologic Româno-Catolic, Zsolt Joszef Tamasi.

Reamintim faptul că liceul a fost înființat în 2016, iar în 2017 a fost suspendată decizia de înființare de către Tribunalul Mureș.

De precizat că Senatul a adoptat la începutul lunii un proiect de lege cu un amendament al UDMR, care prevede că unitățile de învățământ cu predare în limbile minorităților naționale pot fi înființate de Parlament, autoritățile locale și județene, dar și de cultele recunoscute prin lege. Acest proiect nu a fost încă promulgat de Președintele României.

Având în vedere că Senatul României este camera decizională, senatorul Cristian Chirteș, Președintele PNL Mureș, va vota împotriva înfiinţării Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş. În acest sens, vor fi întreprinse toate demersurile parlamentare în vederea conștientizării senatorilor români asupra tensiunilor pe care le-ar putea provoca adoptarea acestui proiect de lege.”

(Biroul de presă PNL Mureș)

 

 

De asemenea, verificati

Lupte: CSS Târgu Mureș pe locul IV în clasamentul pe cluburi

Distribuie În weekend-ul tocmai încheiat (13-14 aprilie), Călărașiul a fost gazda unei competiții sportive foarte …

3 comentarii

  1. Gânditorul de la capătul răbdării

    Rușine! Rușine! Rușine!
    Pentru ce mai este nevoie de încă o școală care să ducă la segregarea pe criterii etnice?
    Câte clase cu predare în limba română vor fi acolo?
    Nu de alta,dar în toate școlile românești din târg există și clase cu predare în limba maghiară.
    Totu-i bine și frumos…

  2. La cate ilegalități sau votat în parlament ce mai contează una ar zice inculpații… Din păcate trăim vremuri în care în forul suprem se împart interese păguboase și nimic altceva. Ce era o data lege sta acum închisă după gratiile corupților.. după noaptea minții a venit noaptea hoților și tot așa ..credeam că sunt colindătorii dar când am ieșit afară , dimineața pe lumină, am văzut că de fapt erau prădătorii. Atenție popor aici nu vorbim de o școală…cine are minte de înțeles să înțeleagă.

  3. Te ai intors la origini adica la PRM. Vorba ungurului : sange apa nu se face. Doar o scoala sa infiintat Dle senator, nimic altceva ce tensiuni.?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.