Home / Slider / FOTO-VIDEO: Banalitatea și complexitatea unei intervenții a pompierilor

FOTO-VIDEO: Banalitatea și complexitatea unei intervenții a pompierilor

Distribuie

M-am gândit eu că o să vină o vreme când o să îmi aduc aminte de articole de care s-au bucurat sau nu doar cititorii ediției print. Dacă sunt de serviciu, m-am gândit să îmi vărs din tolba folderelor ceea ce am scris anul acesta și nu le-am publicat în online :). Nu fiți prea duri, e încă Sărbătoarea Nașterii Domnului.

Tot în luna august, într-o zi toridă, am avut răbdare timp de mai bine de o oră să asist la o intervenție a pompierilor târgumureșeni chemați ca să îndepărteze un arbore uscat de pe clădirea Administrației Bazinale de Apă Mureș. O creangă se rupsese, iar angajații de la ultimul etaj al clădirii s-au trezit cu ea sprijinindu-se de una din ferestre cu mare zgomot.
În primul rând, pompierii au închis strada, astfel încât să nu fie pus în pericol vreun trecător și au așteptat ca mai mulți conducători auto să își mute mașinile pentru a evita orice pagubă materială.
Abia apoi a început acțiunea.

 

Și a continuat. Creangă cu creangă.

 

Ținând cont de gradele multe de afară și de echipamentul pe care pompierii sunt nevoiți să îl folosească în timpul intervențiilor nu i-am invidiat deloc și nu îi invidiez nici acum. În al doilea rând, m-am gândit că sunt singurii care sunt chemați și atunci când o pisică urcă într-un copac și îi este teamă să mai coboare sau atunci când o persoană netransportabilă nu mai poate părăsi locuința deoarece liftul e defect de câteva zile și pe la noi grija pentru aceste persoane se apropie de zero. Iar la intervențiile riscante ne așteptăm să facă minuni.
La intervenție au participat și angajați ai Primăriei Tîrgu Mureș, de la Sere, care au finalizat acțiunea de îndepărtare a crengilor bolnave, și ai Poliției Locale care au asigurat măsurile de ordine publică. (L. V.)

 

De asemenea, verificati

VIDEO. Premiera spectacolului GGWorld

Distribuie Teatrul pentru Copii și tineret Ariel din Târgu Mureș va găzdui joi, 18 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.