Magia Crăciunului la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 632 Vizualizări

Magia Crăciunului la Școala Gimnazială „Serafim Duicu”

Cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale „Serafim Duicu” din Târgu Mureș au organizat prima ediție a Târgului Caritabil „Magia Crăciunului”. Evenimentul a fost inițiat de prof. înv. primar Mihai Paul Ungureanu Covăsan și s-a desfășurat în 21 decembrie, bucurându-se de participarea a aproximativ 800 de elevi și părinți. De asemenea, la târgul caritabil au participat și 25 de cadre didactice.

„Noi, cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu”, ciclul primar și gimnazial, ne-am pus întrebarea „De ce trebuie să facem fapte bune?”. Astfel, am avut ideea de a organiza un târg de Crăciun în scop caritabil și am deschis prima ediție a Târgului de Crăciun „Magia Crăciunului”. Acest eveniment caritabil, a adunat laolaltă zeci de mesageri ai generozității, toți pledând pentru o cauză comună, aceea de a ajuta personae aflate în dificultate. O astfel de persoană este domnul Gliga Daniel, care suferă de o boală incurabilă, părinte la rândul lui, a două fetițe, de doi, respectiv opt ani”, ne-a spus prof. înv. primar Mihai Paul Ungureanu Covăsan.

De ce trebuie să facem fapte bune?

„După ce în decursul câtorva săptămâni s-au implicat împreună cu părinții, în realizarea obiectelor decorative specifice sărbătorilor de iarnă, elevii au amenajat standuri unde și-au pus în valoare produsele realizate, jumătate din banii proveniți din vânzarea acestora urmând să fie donați, iar ceilalți folosiți pentru anumite activități extracurriculare.

Un alt scop al acestui proiect este și acela ca elevii să-și dezvolte spiritual antreprenorial, stabilind ei prețurile obiectelor vândute, dar și vânzând efectiv produsele expuse.

Dulciuri, felicitări personalizate, aranjamente pentru masa de Crăciun, coronițe, ghirlande, lumânări, globuri, brăţări şi multe obiecte decorative, cele mai multe realizate manual, au fost scoase la vânzare la prețuri modice. Aproape 6000 de lei au fost strânși din comercializarea obiectelor”, a adăugat Mihai Paul Ungureanu Covăsan. Cadrul didactic le mulțumește celor care s-au implicat, au sprijinit și au participat la târgu caritabil, exprimându-și dorința ca evenimentul să-i fi ajutat la găsirea unui răspuns la întrebarea „De ce trebuie să facem fapte bune?”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE