Călătorie în siguranță, la început de an Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 130 Vizualizări

Călătorie în siguranță, la început de an

Poliţiştii sunt în stradă și acționează pentru siguranța și fluența traficului, la întoarcerea din minivacanţa de început de an.

Poliţiştii continuă acţiunile pentru salvarea de vieţi, prevenirea evenimentelor rutiere grave și combaterea încălcării regimului legal de viteză, la întoarcerea din minivacanţa de Revelion. Sunt monitorizate, în special, traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice şi celelalte aglomerări urbane.

Poliţiştii recomandă șoferilor să aleagă şi rute alternative în condiţiile în care, valorile de trafic pot creşte considerabil în această perioadă.

Poliția Română recomandă șoferilor să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitați depăşirile care, în condiţiile unui trafic aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.
Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule. Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă! Curăţaţi farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Pietonilor li se recomandă să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Sursa: Compartimentul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului Județean de Poliție Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE