UPDATE. O fetiță de nici doi ani ucisă de unchiul băut Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 677 Vizualizări

UPDATE. O fetiță de nici doi ani ucisă de unchiul băut

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș cercetează în aceste zile un omor petrecut în satul Chinari, comuna Sântana de Mureș, în prima zi a anului, asupra unei fetițe de 1 an și 11 luni.

Unchiul fetiței în grija căreia aceasta rămăsese, după ce tatăl natural părăsise domiciul în seara de 31 decembrie 2017, i-a aplicat minorei o lovitură cu o bară de în zona capului, omorând-o.

În noaptea respectivă, potrivit declarației unui martor, M.J., unchiul fetiței, fusese văzut consumând băuturi alcoolice, mai mult acesta era cunoscut că se droghează prin inhalarea de prenadez, iar atunci când această substanța respectivă îi lipsea devenea violent.

Martorul spune că o auzise pe fetiță plângând câteva minute, iar M. J. urla ca atunci când se droga cu prenadez, ca apoi să se facă liniște, fără ca acesta să suspecteze grozăvia.

Dimineața, polițiștii de la Secția Rurală de Poliție Sântana de Mureș, alertați prin Dispeceratul 112, aveau să descopere tragedia, fetița decedată. Moartea acesteia potrivit anchetatorilor a fost violentă.

„Ea (n. a. moartea) s-a datorat unui traumatism cranio-cervical cu fractură cominutivă dehiscentă înfundată de bază de craniu etaj posterior stâng, hemoragie subarahnoidiană masivă bitemporală și bazală, fractură dehiscent cervicală C1 mielică cu inundare ventriculară cerebrală sanguinolentă”, se arată în comunicatul parchetului citând concluziile preliminare ale IML.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă în data de 2 ianuarie.

UPDATE. Potrivit soluției date de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Mureș,  propunerea formulată de parchet a fost admisă. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş în dosar nr. 1/P/2018, în baza art. 226 Cod procedură penală şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului M.J. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 2.01.2018 până la data de 31.01.2018, inclusiv, în baza art.223 alin.2 Cod proc. penală , acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de omor prev. de art.188 alin.1 Cod penal. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă conform prezentei, în baza art. 230 Cod proc. penală. Respinge ca nefondată cererea inculpatului, prin avocat din oficiu, de luare a măsurii arestului la domiciliu, conform art.218 Cod proc. penală sau a controlului judiciar, conform art. 211 și urm. Cod proc. penală. Cheltuielile judiciare avansate de stat, în cuantum de 50 lei, vor rămâne în sarcina statului, conform art. 275 aliniatul 3 Cod procedură penală. Onorariul avocatului din oficiu, rămâne în sarcina statului, conform art. 275 alin. 6 Cod proc. penală. Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 2.01.2018, ora 15″, se arată în încheiere.

Inculpatul poate contesta măsura preventivă dispusă în termen de 48 de ore de la pronunțate. (L. V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE