Baschetbaliștii, din nou echipă de doar o repriză BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 156 Vizualizări

Baschetbaliștii, din nou echipă de doar o repriză

În primul joc din 2018 în Liga Națională de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut partida susținută în Sala Polivalentăă din Craiova în fața formației locale SCM U. Partida din cadrul etapei a XIII-a, a doua din retur, s-a încheiat cu scorul de 84-69 (20-25, 18-11, 22-17, 24-16) în favoarea gazdelor. Mureșenii au controlat prima parte a întâlnirii, în care au condus aproape în permanență, dar au cedat din nou după pauză. Pe parcursul primului sfert doljenii s-au aflat o singură dată în avantaj, la scorul de 7-6 și au mai condus în câteva rânduri spre finalul sfertului secund, dar la diferențe minime. Finalul acestuia a fost echilibrat, cu avantaj alternativ. Ultimul atac dinaintea pauzei mari a aparținut mureșenilor, la scorul de 36-36, dar în ultimele secunde înaintea sirenei craiovenii au recuperat și au fructificat contraatacul, intrând la vestiare cu avantaj de un coș.

Pauza n-a fost sfetnic bun doar pentru gazde

De la vestiare a ieșit o echipă gazdă mai decisă, reușind în primele 80 de secunde să înscrie 7 puncte. Diferența a crescut pe parcursul sfertului trei până la 14 puncte. Mureșenii au redus spre final la 5 puncte, dar la fel ca și în sfertul secund, gazdele au reușit să încheie cu coș în ultima fază dinaintea ultimei pauze. Ultimul sfert a fost bine gestionat de către doljeni, care au replicat la fiecare tentativă de revenire a „tigrilor”, fostul jucător al mureșenilor Goran Martinic aducându-și din plin aportul unui succes fără emoții pentru gazde. Cele 17 puncte avantaj de la intrarea în ultimele trei minute au fost suficiente gazdelor, în timp ce, intrată în criză de timp, formației BC Mureș nu i-a mai ieșit mai nimic.

În urma acestei victorii, formația doljeană a egalat-o la puncte pe BC Mureș, făcând schimb de locuri, 8 și 9 fiind pozițiile ocupate de cele două, ambele cu câte două meciuri restanță. Mureșenii mai au de susținut partidele din deplasare, cu Timba Tmișoara, în 31 ianuarie și Politehnica Iași, în 10 februarie. Până la cele două jocuri, ambele la îndemâna lor, pentru BC Mureș urmează însă o serie dificilă, cu trei adversare din plutonul fruntaș: Cu Steaua, la Oradea și cu U-BT Cluj.

Pentru gazde Martinic a fost din nou cel mai bun marcator, cu 22 de puncte (3×3), 8 recuperări și 11 pase decisive, fiind urmat de Aleksandrov, cu 17 (2), Samuels 13 și Siriscevic 11.

Pentru BC Mureș au înscris: Pita 19 (2), Sánta 18, Stăncuț 12 (2), Steff 7 (1), Engi 6 (2), Person 3, Borșa 2, Kilyén 2. Au mai jucat Ilicov și Gîrbea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE