Home / Administratie / Bilanţul planului de acţiune „Foc de artificii”

Bilanţul planului de acţiune „Foc de artificii”

Distribuie

120 de kilograme de obiecte pirotehnice confiscate, 37 de infracţiuni de efectuare fără drept a oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice şi sancţiuni contravenţionale în valoare de 5000 de lei, sunt rezultatele acţiunilor desfăşurate de poliţiştii din Mureş, în baza planului de acţiune „Foc de artificii”.

În perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, Poliţia Română a derulat la nivel naţional, acţiunea „Foc de artificii”.

Scopul acestui demers a vizat creşterea siguranţei cetăţeanului în domeniul deţinerii, comercializării, importului, depozitării şi folosirii articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Cu ocazia activităţilor de verificare şi control efectuate, pe raza judeţului Mureş au fost descoperite 37 de infracţiuni privind efectuare fără drept a oricăror operaţiuni cu articole pirotehnice.

Totodată, în urma activităţilor desfăşurate au fost confiscate 120 de kilograme de obiecte pirotehnice, în valoare de aproximativ 10.000 de lei şi au fost aplicate 4 contravenţii în valoare de 5.000 lei.

Exemple: 

La data de 22 decembrie 2017, poliţiştii din cadrul I.P.J. Mureş – Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat un control în Piaţa Armatei, din municipiul Târgu-Mureş, unde au depistat o persoană care comercializa fără a deţine autorizaţie articole pirotehnice din categoria F1. Totodată,  la punctul de lucru au mai fost găsite spre comercializare ţigări şi alcool. Cu această ocazie au fost ridicate 3.832 de articole pirotehnice, 5.120 fire ţigarete diferite mărci şi alcool.

La data de 27 decembrie 2017, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Mureş, au desfăşurat o acţiune în piaţa agroalimentară din municipiul Târnăveni, unde au depistat 5 persoane neautorizate, care deţineau în scop de comercializare articole pirotehnice. Poliţiştii au ridicat 7.352 de petarde din diferite clase.

La data de 29 decembrie 2017, pe raza localităţii Cristeşti a fost depistat un bărbat, care deţinea fără drept, 8.634 de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 4.000 de lei. Poliţiştii au confiscat întreaga cantitate, în vederea continuării cercetărilor.

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.