Home / Altele / Te căsătorești la Târgu-Mureş? Fă-ți programarea on-line!

Te căsătorești la Târgu-Mureş? Fă-ți programarea on-line!

Distribuie

Târgumureșenii poate să facă programări de căsătorie și on-line începând de ianuarie 2018, informează pagina web ghiseulonline.ro.

Ce trebuie să știi?

Programarea on-line se poate utiliza numai în cazul căsătoriilor încheiate între cetățeni români. Pentru căsătoria cu un cetățean străin, sau între cetățeni străini, trebuie adresat ofiţerului de stare civilă la numărul de telefon 0265-268.330.

Declarația de căsătorie se face personal, de către viitorii soți, în scris, la primăria locului de domiciliu sau de reședință al unuia dintre soți.

În cazul în care căsătoria va fi cu un cetățean străin, vă obligați să solicitați, în timp util, informații suplimentare despre actele necesare (dat fiind specificul fiecărei țări) la biroul Stare Civilă.

Cât de repede poți să te căsătorești?

Căsătoria se poate încheia după zece zile de la data depunerii declarației de căsătorie. Se socotește atât ziua depunerii dosarului cât și ziua oficierii căsătoriei.

Pentru cazuri bine justificate, căsătoria se poate încheia mai repede de zece zile, ori după expirarea termenului legal, dar numai până la expirarea termenului de valabilitate a certificatelor medicale, de 14 zile de la data emiterii lor, cu aprobarea primarului.

Căsătoria civilă se încheie în intervalul orar stabilit în acest scop, de către Serviciul Stare Civilă iar rezervarea se face cu cel puțin 11 zile înainte de data căsătoriei.

Cum să te programezi?

Procedura de rezervare începe cu selectarea lunii dorită, apoi ziua dorită, se selectează intervalul de timp disponibil pentru rezervare, se introduc datele corecte de identificare ale soților, se răspunde corect la întrebarea de validare ”Nu sunt robot”, în cazul confirmării programării, vă veți prezenta la data și ora menționate în rezervare, având la dumneavoastră toate documentele necesare. În cazul unei erori sau indisponibilități de rezervare, se reia procedura de la început.

Anularea programărilor

Aveți obligația de a înscrie corect și complet numele și prenumele soților, în caz contrar căsătoria poate fi declarată nulă prin neîndeplinirea procedurii de publicitate.

Lipsa documentelor necesare și nerespectarea termenelor prevăzute de lege, constituie atât condiție de fond, cât și impediment la încheierea căsătoriei, care poate atrage după sine nulitatea căsătoriei.

De asemenea, programarea se anulează în următoarele cazuri, urmând să efectuați o nouă înregistrare în caz de neprezentarea la data și ora programării; în caz în care se solicită altă operațiune decât cea care a fost programată; în caz dacă se prezintă altă persoană decât cea înregistrată.

Programările poate suferi o marjă de maximum 10 minute, în funcție de complexitatea solicitării anterioare.

Cei care se pregătesc de căsătorie poate folosi această posibilitate ca să le ușureze planificarea fiindcă programările se pot face oricând, de oriunde, este nevoie doar de internet. Sunt deja programări făcute și pe luna noiembrie 2018.

GÁLL Boglárka

 

De asemenea, verificati

De ce sunt puzzle-urile grozave pentru copii

Distribuie De la primele puzzle-uri din lemn până la modele complexe de 1000 de piese, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.