Share

Home / Business / Tren permanent între Târgu-Mureş şi Budapesta?

Tren permanent între Târgu-Mureş şi Budapesta?

Cursa CFR dintre Târgu-Mureş şi capitala Ungariei, Budapesta, inclusă în „Mersul trenurilor” în perioada 22 decembrie 2017 – 10 ianuarie 2018 ar putea deveni permanentă.

Anunţul a fost făcut la sfârşitul anului trecut, cu ocazia unei conferinţe de presă, de deputatul UDMR Csép Éva-Andrea.

„Am reuşit să introducem trenul direct din Târgu-Mureş spre Budapesta şi invers, pentru că potrivit noului program de „Mersul trenurilor” acesta trebuia schimbat din Cluj Napoca. Din 22 decembrie până în 10 ianuarie funcţionează ca şi tren direct, deci nu trebuie schimbat. Am primit promisiuni că s-ar putea să devină o soluţie permanentă, nu doar provizorie, deci înseamnă că din ianuarie trebuie să discutăm din nou, să vedem dacă putem avansa, pentru că e foarte important ca judeţul Mureş să nu fie ocolit”, a declarat deputatul Csép Éva-Andrea.

(Redacţia)

Share

1 comentariu

  1. Cine folosește acest tren direct când autocarele ajung mai repede la Budapesta și prețul călătoriei este aproape înjumătățit? Da, dacă ar fi existat o preocupare pentru reabilitarea căii ferate și electrificarea ei. Acum, la Războieni se schimbă locomotiva pe electrică, la Cluj se trece din nou pe diesel iar la graniță dar dincolo, pe electrică. Așa, numai propagandistic, ne lăudăm că obținem o decizie, dar în fond trenul nu este rentabil. Merge încet, oprește mult (la Cluj vagoanele se atașează celui de la Brașov) și lumea nu este interesată de el. Si nu mai puneți poze cu trenuri care n-au trecut vreodată prin stația Tg Mureș!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Poliţia Mureş la raport: peste 700 de amenzi în 5 zile!

Polițiștii mureşeni au intervenit, în perioada 6 – 10 decembrie, la peste 200 de evenimente, …

Share
Share