Cifra de salarizare a Muzeului Județean Mureș, sub semnul întrebării Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 563 Vizualizări

Cifra de salarizare a Muzeului Județean Mureș, sub semnul întrebării

Conform controversatei OUG 90 din 6 decembrie 2017, contribuțiile către stat (care reprezentau 10,5% pentru fondul de pensie și 5,5% pentru contribuția la fondul de sănătate), au trecut în sarcina angajaților începând cu 1 ianuarie 2018. De asemenea, conform noului act normativ, de la începutul noului an se reține 35% pentru cele două contribuții. În urma schimbărilor produse, au fost afectate la nivel național în special instituțiile culturale.

Site-ul sibian www.turnulsfatului.ro informează că managerul Muzeului Astra încasează un salariu cu 20% mai mic față de luna trecută, dar au scăderi și alți muzeografi. La Teatrul Gong, jumătate din angajați primesc cu până la 1.000 de lei mai puțin pe lună, iar la Biblioteca județeană Astra scăderile salariale îi afectează pe cei cu cea mai mare vechime și experiență.

În cazul Muzeului Județean Mureș, impactul noii legi încă nu s-a făcut simțit, urmând ca la sfârșitul lunii ianuarie să se aprobe noul buget.

„Programul de salarii nu este încă modificat. Oamenii sunt nemulțumiți fiindcă salariile au rămas foarte mici. Un specialist debutant sau cu gradul imediat după debutant va ajunge la salariul minim pe economie de 1900 lei brut. Faptul că trebuie să își plătească sau nu contribuția cade pe plan secundar. Angajații au discutat între ei și probabil că își vor angaja un consultant financiar care se va ocupa de aceste operațiuni”, a declarat Marcela Mihalte, contabila Muzeului Județean Mureș.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE