Share
Home / Business / Oferta pieței de muncă la început de 2018

Oferta pieței de muncă la început de 2018

Începutul de an vine cu o ofertă numeroasă de locuri de muncă la nivel național. Comparativ cu luna ianuarie a anului trecut, oferta pe BestJobs.eu a crescut de la 7.650 anunțuri de angajare la aproximativ 11.400 de anunțuri, din partea companiilor care sunt în căutare de angajați în mai multe orașe din țară.

Topul oraşelor ofertante

Potrivit informaţiilor furnizate de Hermina Man, PR Manager BestJobs, topul orașelor ofertante este ocupat și la începutul acestui an de București (6.067), Timișoara (2.060), Cluj Napoca (2.008), Brașov (1.476), Iași (1.436) și Sibiu (910). De top se apropie și Arad (835), Constanța (808), Oradea (775), Ploiești (711), Târgu-Mureș (758). Ofertele companiilor includ și posturi pentru cei dispuși la relocare.

“Cele mai multe anunțuri de angajare sunt pentru candidații cu experiență în domeniu IT, în vânzări și retail, în domeniul economic și al transporturilor. Comparativ cu oferta din 2017 în unele domenii oferta s-a dublat”, a precizat Hermina Man.

Oferte pe domenii de activitate

Astfel, în domeniul IT sunt 2.516 anunțuri pentru programatori/developeri și 1.947 pentru manageri IT, în domeniul medical cele mai multe oferte sunt pentru asistenți medicali (150 anunțuri), pentru reprezentanți medicali (108 anunțuri) și pentru farmaciști (103 anunțuri), iar pe partea financiară se caută contabili (458 anunțuri) și economiști (259 anunțuri). În construcții cele mai multe anunțuri sunt pentru ingineri proiectanți (330) și arhitecți (83) iar în ceea ce privește transporturile oferta se adresează în mod special șoferilor, existând 484 de anunțuri. Domeniul HoReCa are cele mai multe oferte pentru bucătari (218) și pentru barmani (136). Pe domeniul juridic există 41 de anunțuri pentru consilieri juridici și 26 pentru avocați iar pe partea de vânzări și retail 652 anunțuri pentru lucrători comerciali și 451 pentru agenți de vânzări. În domeniul administrativ ofertele sunt în special pentru asistenți manageri (481 anunțuri).

Joburi şi peste hotare

Oferta de locuri de muncă este variată și în străinătate, existând aproximativ 1.000 de anunțuri de angajare. Cele mai multe oferte sunt în Polonia (232) cu oferte în Varșovia, Cracovia, Gdańsk și Łódź, Ungaria (207) cu joburi în Budapesta și Debrețin, urmate de Franța (190) cu joburi în Paris și Lion și Germania (175) cu oferte în Berlin, München, Stuttgart, Frankfurt și Hamburg.

“Anunțurile sunt în special pentru candidații din domeniul IT și medical, dar și pentru muncitori în construcții, lucrători în HoReCa și în domeniul administrativ/office jobs”, a menţionat Hermina Man.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Peste 800 de joburi disponibile la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureş organizează vineri, 19 octombrie, la ora …

Share
Share