Home / Administratie / Canalizare modernizată în Cristeşti şi Vălureni

Canalizare modernizată în Cristeşti şi Vălureni

Distribuie

Primăria comunei Cristești va moderniza și extinde rețeaua de alimentare cu apă și canalizare în anul 2018 în localitățile Cristești și Vălureni printr-un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Despre proiect

Proiectul „Modernizarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare menajeră în comuna Cristești, localitățile Cristești și Vălureni” cuprinde trei etape, prima fiind proiectul pentru autorizarea/desființarea executării lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiție mai sus menționat, în conformitate cu prevederile anexei nr. 9 a Hotararii nr. 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice. Etapa a doua este proiectul tehnic de execuție care conține părți scrise și părți desenate, necesare pentru execuția obiectivului de investiții, în conformitate cu prevederile anexei zece ale Hotarârii nr. 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice. Ultima etapă este asistența tehnică pe perioada execuției lucrărilor la obiectivul de investiție.

Finanţare prin PNDR

Alte detalii despre proiect am aflat de la Kovács Edit, primarul comunei Cristești.

„Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. În satul Vălureni, unde va fi partea cea mai mare a proiectului, nu există deloc. Este în fază de proiect tehnic licitat în SEAP. Este proiectul cel mai mare pe care-l avem. Mai avem proiectul grădiniței cu program prelungit, care este în construcție. Din bugetul local am început construcția dar avem documentația depusă pentru fonduri guvernamentale, la PNDL. Valoarea contractului de finanțare, care este și valoarea contractului este 6.638.000 de lei din care am și primit în avans o sumă. Alte proiecte foarte mari nu avem, mai multe proiecte avem prin LEADER, prin grupuri de acțiune locală. Avem un proiect câștigat pentru achiziționarea unui utilaj și avem mai multe proiecte depusă la care așteptăm rezultatele”, a declarat Kovács Edit.

Puțină colaborare cu consilierii

Referitor la anul 2018 și la așteptările din acest an, Kovács Edit a menționat că ar fi nevoie de mai multă colaborare cu membrii Consiliului Local.

„Un pic mai multă colaborare cu Consiliul Local și ca și proiecte aștept rezultatul pentru modernizarea căminului cultural din Cristești care este nefuncțional și avem mare nevoie de el. Un alt proiect la care lucrăm și vrem să depunem în luna ianuarie este extinderea școlii gimnaziale din Cristești, care va fi iarăși un proiect foarte mare prin POR”, a spus primarul comunei Cristeşti.

Totodată, Kovács Edit a mai subliniat, referitor la relația cu consilierii locali, că relația lor e mai mult neutră.

„Nu e nici foarte bună și nici foarte rău, lucrăm, ne vedem doar la ședințe și asta este un lucru rău pentru că nu prea există implicare din partea lor”, a afirmat primarul comunei Cristești.

GÁLL Boglárka


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.