Maratonul de lectură „Citește-le tîrgumureșenilor!” revine cu ediția a șasea Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 353 Vizualizări

Maratonul de lectură „Citește-le tîrgumureșenilor!” revine cu ediția a șasea

Devenit deja o tradiție, maratonul de lectură „Citește-le tîrgumureșenilor” / „Olvass fel Marosvásárhelyért!” va marca și în acest an Ziua Culturii Naționale și nașterea poetului Mihai Eminescu. Astfel, în data de 15 ianuarie, la ora 12.00, se va da startul celei de-a șasea ediții, care se va încheia la ora 24.00. Maratonul va continua în 22 ianuarie, de Ziua Culturii Maghiare, când se va citi, de asemenea, timp de 12 ore, de la ora 12.00 la ora 24.00. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Fundației Studium Prospero, Str. Gen. Gheorghe Avramescu nr. 11.

Teatrul Național din Târgu-Mureș se numără printre participanții fideli ai dublului eveniment, alături de Rotaract Club Téka. Reprezentanți ai celor două instituții partenere au participat la o conferință de presă susținută la Biblioteca Fundației Studium joi, 11 ianuarie, ora 11.00.

„Noi, ca Teatrul Național suntem onorați să participăm în fiecare an la acest eveniment. Actorii celor două companii vin cu mare bucurie să le citească târgumureșenilor. Din nou, atât actorii, cât și angajații teatrului vor veni la cele două evenimente și vă mulțumim că ne-ați luat alături de voi și considerăm că participarea noastră este importantă pentru Ziua Culturii Române, respectiv Ziua Culturii Maghiare a declarat Emi Ostace”, reprezentant P.R. Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Național Târgu-Mureș.

Emi Ostace

Ferenczy Anna, de la Rotaract Club Téka consideră participarea la ediția din acest an a maratonului de lectură ca fiind importantă: „Noi participăm ca și parteneri din 2014 și suntem foarte onorați. Suntem o organizație non-profit care se axează mai ales pe proiecte sociale, iar prin acest proiect ne deschidem și spre cultură, și ne face foarte multă plăcere. Noi încercăm să și citim, dar și să ajutăm cum putem, prin oameni, la organizarea acestui eveniment.”

Ferenczy Anna

Ca și la ediția precedentă a Maratonului de lectură, cititorii vor putea dedica rândurile pe care le citesc familiei, rudelor, prietenilor, cunoștințelor, concitadinilor sau altor persoane.

Echipa de organizare va pune la dispoziția celor care vor să citească o serie de cărți, dar cine dorește poate citi din propriile volume.

Cititorii care doresc să citească din propriile cărți sunt rugați ca volumul să fie din opera poetului Mihai Eminescu, a unui autor din Târgu-Mureș sau din județul Mureș, a unui autor român aniversat anul acesta (Ex. Ioan Slavici, Geo Bogza, Alexandru Vlahuță, Barbu Ștefănescu Delavrancea etc.) sau a unui autor maghiar din România a cărui lucrare a fost tradus în limba română.

Pentru cei care vor să citească

Procedura de înregistrare este simplă: cei care doresc să participe se pot înscrie fie prin e-mail, la adresa citeste.mures@gmail.com, fie chiar la Biblioteca Fundației Studium, în ziua maratonului. De asemenea, echipa organizatorică recomandă cititorilor să-și anunțe participarea din timp, astfel nu vor fi nevoiți să aștepte ca să citească persoanele care s-au înregistrat deja. La înregistrare vor fi solicitate numele și prenumele, precum și ora estimativă la care se va citi.

Maratonul de lectură va putea fi urmărit în direct pe pagina de Facebook Citește-le Tîrgumureșenilor, www.facebook.com/citestele.

Maratonul de lectură „Citește-le tîrgumureșenilor!” / „Olvass fel Marosvásárhelyért!” Din 16 și 22 ianuarie 2018 este organizat de Fundația Studium-Prospero, în parteneriat cu Rotaract Club Téka, Teatrul Național Târgu-Mureș, Universitatea de Arte Târgu-Mureș, revistele Vatra, LitArt și Látó și Biblioteca Județeană Mureș – Biblioteca Teleki Téka, Asociația Culturală Armeano-Maghiară din Târgu-Mureș și Asociația Romo Sapiens din Târgu-Mureș. De asemenea, evenimentul beneficiază de sprijinul Filialei Târgu-Mureș a Uniunii Scriitorilor din România.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE