Home / Slider / FOTO: Distracţie pe cinste la Balul Ionilor de la Râciu

FOTO: Distracţie pe cinste la Balul Ionilor de la Râciu

Distribuie

Comunitatea din localitatea mureşeană Râciu a sărbătorit, în weekend-ul trecut, în căminul cultural din Sânmărtinu de Câmpie, o nouă ediţie a tradiţionalului Bal al Ionilor.

“An de an locuitorii comunei Râciu, prieteni, fraţi, surori, verişori, mătuşe, unchi, bunici, se întâlnesc la Balul Ionilor, unde cântă şi joacă împreună, iar apoi îşi deapănă amintiri din vremurile trecute, amintiri din copilăria frumoasă petrecută pe uliţele şi hotarele comunei. Multumim tuturor pentru prezenţă! Doar împreună putem duce tradiţia mai departe!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, într-o postare intitulată “Tradiţie, voie bună şi oameni frumoşi”, Ciprian Alin Belean, consilier local în Consiliul Local al comunei Râciu.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Prohibiția pescuitului în 2024

Distribuie Ca în multe alte domenii, și pescuitul are o legislație în vigoare, care stabilește …

1 comentariu

  1. Drama zilelor noastre și dovada că tradiții doar au fost și nu mai are cine să le ducă(poate) mai departe. Drama că oamenii simpli au reușit să sucească mințile celor mulți ( sucite și răsucite deja) pentru a fi ”aleși” să conducă destinele celor rămași fără speranțe. Nu contează în acest caz că primarul poartă prenumele de IOAN și că nu a organizat sărbătoarea de sfantul Stefan,Vasile, Gheorghe, etc . Avem sărbătoarea (cruciți-vă) ” Balul însuraților” ca și cum acest lucru ar fi unul rar în comunitățile rurale, mai rămâne să organizăm balul popilor sau al călugărițelor și nebunia poate fi legalizată. Când nu mai ai balul recoltei, primul agricultor al comunității sau o sărbătoare a înființării unei noi fabrici , etc .. nu mai ai nimic e ca și cum ai sărbători la parastas .Concluzia .. Bucură-te azi, mâine poate fi mai rău …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.