Home / Administratie / La Cluj-Napoca, WIZZ confirmă încă o dată că doar va zbura de la Tîrgu Mureș

La Cluj-Napoca, WIZZ confirmă încă o dată că doar va zbura de la Tîrgu Mureș

Distribuie

Váradi József, Chief Executive Officer Wizz Air, a prezentat vineri, 12 ianuarie, într-o conferință de presă care a avut loc la Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj-Napoca, planurile de viitor ale companiei.

Printre subiectele abordate, Váradi a făcut referire și la cursele WIZZ de la Aeroportul Tîrgu Mureș.

”Așteptăm să se finalizeze lucrările respective, după care vom vedea ce e de făcut, oricum întregul proces a fost tărăgănat mult prea mult, prin urmare am decis să ne consolidăm activitatea de aici, de la Aeroportul din Cluj. În momentul în care se va redeschide Aeroportul din Tîrgu Mureș vom vedea ce acțiuni putem lua, vom continua să zburăm de pe Aeroportul din Tîrgu Mureș, dar nu va rămâne în Tîrgu Mureș o bază operațională. Așa cum am spus, am hotărât să ne consolidăm activitatea de aici (n.a. din Cluj-Napoca)”, a declarat Váradi József – Chief Executive Officer Wizz Air.

De altfel, în noiembrie anul trecut, managementul WIZZ Air a anunțat că aeronava, alocată până în prezent bazei din Tîrgu Mureș, va fi atribuită începând cu luna iunie 2018 bazei din Sibiu, ceea ce va permite creșterea în continuare a reţelei locale cu cinci rute adiționale și cu un total de 21 de frecvențe săptămânale și va facilita crearea de noi oportunități de călătorie spre și dinspre Transilvania. Angajaților Wizz Air, care deserveau anterior baza din Tîrgu Mureș, li s-a oferit oportunitatea de a se muta în altă bază Wizz din România sau în alte ţări din cadrul reţelei companiei.
Cursele care vor fi operate de pe Aeroportul Internațional “Transilvania” Tîrgu Mureș sunt Dortmund, Munchen Memmingen, Londra Luton și Budapesta.

Detalii despre planurile WIZZ găsiți AICI

Wizz Air, anunţ important despre colaborarea cu Aeroportul „Transilvania”. Lista rutelor care rămân în 2018 la Târgu-Mureş

 

Lucrări suspendate

 

Cred că mureșenii își amintesc că decizia WIZZ de a nu mai opera curse de pe Aeroportul “Transilvania” Tîrgu Mureș a fost anunțată în noiembrie 2016 și a fost cauzată de starea proastă a pistei de aterizare-decolare.
Licitația privind contractarea executantului lucrărilor de reabilitare a pistei a fost lansat în 31 mai.
Contractul de lucrări „RK suprafețe de mișcare și RESA (inclusiv instalații aferente)” a fost adjudecat de asocierea PORR Construct SRL București, lider de asociere, căruia îi va reveni 80 % din valoarea totală a contractului de 53,53 de milioane de lei, și Geiger Transilvania, asociat. Subcontractant pentru executarea instalațiilor electrice și instalațiilor de balizaj este firma bucureșteană TIAB SA. Contractul a fost semnat în 19 septembrie. “După semnarea contractului, executantul are la dispoziție 5 zile lucrătoare pentru constituirea garanției de bună execuție, data emiterii ordinului pentru începerea lucrărilor va fi 27 septembrie, iar durata de execuție este de 108 zile, ceea ce înseamnă că lucrările ar trebui finalizate până în 9 ianuarie”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean, autoritate care este semnatarul contractului și are în subordine aeroportul, la momentul semnării acestuia.
Însă anticipam încă din octombrie 2017 faptul că lucrările nu vor fi finalizate la data convenită îm contract, așa cum am arătat și AICI.

FOTO: Când va fi funcțional Aeroportul Transilvania? Impresii de pe șantier

Termenul de 9 ianuarie a fost depășit și pentru că la jumătatea lunii decembrie, antreprenorul general al lucrărilor, compania PORR Construct a solicitat suspendarea lucrărilor până la sfârșitul lunii ianuarie, după cum a comunicat Consiliul Județean AICI.

Lucrările la pista Aeroportului “Transilvania”, suspendate

Ligia VORO

Ionel ALBU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

2 comentarii

  1. Ar trebui să rămâneți la Cluj teparilor si ar trebui atrase alte companii ….sant destule pe piața doar dorința autorităților să existe.Nu se sfârșește lumea cu w.a.

  2. Ce se va întîmpla cu calatorii di spania.nu vor avea zboruri spre tg mures?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.