Scandal pe tema autonomiei Ţinutului Secuiesc. Liderul UDMR Mureş, mesaj către premier Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2641 Vizualizări

Scandal pe tema autonomiei Ţinutului Secuiesc. Liderul UDMR Mureş, mesaj către premier

Preşedintele UDMR Mureş, Peter Ferenc, a transmis vineri, 12 ianuarie, un mesaj premierului României, Mihai Tudose, care ieri a declarat că „discuţiile despre autonomia Ţinutului Secuiesc sunt în afara legii şi nu merită luate în seamă”.

“UDMR a exprimat o nevoie a comunității maghiare și ca răspuns am primit din partea Primului Ministru, o amenințare. Ne așteptăm, ca un gest de normalitate, ca șeful Guvernului României să-și ceară scuze, dar, de fapt, avem nevoie de mai mult decât atât. În locul declarațiilor ambigue și a promisiunilor false ar fi nevoie de un dialog real pentru ca în loc să fim amenințați să putem discuta cu argumente despre nevoile comunitățiilor noastre. Acest an ar trebui să fie un an al dialogului și al găsirii de obiective comune”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Peter Ferenc, liderul UDMR Mureş, care deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.

Joi seara, premierul Mihai Tudose a declarat, la Realitatea TV, că din punct de vedere legal nu poate exista autonomia Ţinutului Secuiesc.

„Fără a minimaliza sau ignora subiectul, părerea mea este că anul acesta va fi unul al încercărilor de a băga bățul prin gard, noi să sărim la ei, ei la noi, și anul ăsta să devină unul al certurilor, în loc să fie al unirii. Nu sunt trei mari partide, e drept că nu trebuie ignorați, dar eu vă spun foarte simplu: am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituțiile de acolo, toți vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui. Cât timp cântă ei acolo, la ei în curte, e una, dar din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare”, a afirmat Mihai Tudose

„În calitate de român şi de prim-ministru, refuz orice dialog legat de autonomia unei părţi a României. Este o încălcare a Constituţiei acestei ţări, care garantează, încă de la primul alineat, unitatea şi indivizibilitatea statului român”, a mai spus premierul Mihai Tudose.

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE