Autorul mureșean Aurel Pantea a câștigat Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 376 Vizualizări

Autorul mureșean Aurel Pantea a câștigat Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu”

Autorul mureșean Aurel Pantea a câștigat luni, 15 ianuarie, Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia. Poetul a fost premiat la Casa Tineretului din Botoșani de către primarul Cătălin Flutur, și a primit, totodată, și titlul de cetățean de onoare al municipiului Botoșani, conform portalului botosaninews.ro.

Aurel Pantea este un poet şi critic literar născut la Chețani, județul Mureș. A urmat Facultatea de Filologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj (1972-1976). În timpul studenţiei a fost redactor la revista „Echinox”. După absolvire, a fost profesor la Borşa (Maramureş) şi Alba Iulia (1976-1983), corector la ziarul „Unirea” din Alba Iulia (1980-1984). În prezent, este conferenţiar universitar dr. la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Din 1989 este redactor al revistei „Vatra” din Târgu Mureş. Din 1990 este redactor-şef al revistei „Discobolul” din Alba Iulia. În 2016, Editura Paralela 45 i-a publicat opera poetică într-un volum cu același titlu.

Pe lista scurtă a poeților nominalizați în acest an pentru Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” s-au numărat Nora Iuga, Nichita Danilov, Marta Petreu, Ioan Moldovan, Aurel Pantea, Ovidiu Genaru şi Liviu Ioan Stoiciu. Distincția (căreia i se alătură și suma de 35 000 lei din partea Consiliului Local al Municipiului Botoșani) a fost câștigată anul trecut de Mircea Cărtărescu.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE