Kelemen Hunor (UDMR), declaraţie pe tema crizei politice din Guvern Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 288 Vizualizări

Kelemen Hunor (UDMR), declaraţie pe tema crizei politice din Guvern

„Vrem un guvern care are capacitatea să guverneze România. Nu o cunoaștem pe Viorica Dăncilă, nu avem argumente nici pro nici contra susținerii sale. Așteptăm decizia președintelui Iohannis”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor, miercuri, la Cotroceni, după consultările cu președintele Klaus Iohannis.

Liderul Uniunii consideră că este o ”tragedie” faptul că anul 2018 a început cu o criză guvernamentală. Referitor la Viorica Dăncilă, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a subliniat că, dacă va fi desemnată, Uniunea va avea o discuție cu Viorica Dăncilă pentru a afla care sunt proiectele sale. ”Nu avem prejudecăți. Așteptăm decizia președintelui statului. Dacă nominalizarea va fi acceptată vom avea o discuție cu doamna Dăncilă și vom afla ce are de gând în această funcție, care este lista miniștrilor, ce program de guvernare prezintă. Dacă au nevoie de voturile Uniunii ne vor căuta și ne vor cere sprijinul”, a adăugat Kelemen Hunor.

„Alegerile anticipate nu sunt posibile. Nu cred că în actualul context și sub actuala Constituție se poate ajunge la această variantă”, a declarat președintele UDMR. Matematic, coaliția PSD – ALDE are majoritate în Parlament, iar aceasta este un argument puternic în favoarea formării unui nou Guvern.

”Ar fi bine să știm ce gândesc liderii partidelor parlamentare, de exemplu, despre declarațiile lui Mihai Tudose, despre steagul secuiesc și despre cine trebuie să fluture lângă acesta. Până acum nimeni nu a luat atitudine în spațiul public, doar doamna Viorica Dăncilă a fost printre puținii care s-au delimitat de acele declarații” , a subliniat președintele UDMR.

Alături de președintele UDMR, Kelemen Hunor, la întâlnirea de la Cotroceni au fost prezenți deputatul Korodi Attila, senatorul Cseke Attila şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

(Comunicat de presă, UDMR)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE