Home / Administratie / Probleme mai mari, mai mici, în atenția consilierilor locali UDMR

Probleme mai mari, mai mici, în atenția consilierilor locali UDMR

Distribuie

Kali István, președinte executiv UDMR Târgu-Mureș a prezentat joi, 18 ianuarie, câteva din problemele sesizate de locuitorii Târgu-Mureșului care și-au găsit rezolvarea.

Copacul domnului Costică

Prima dintre acestea a fost legată de un copac situat pe strada Armoniei,  problemă sesizată de Herman Costică.

„Un domn pe nume Herman Costică  a venit la viceprimarul municipiului Târgu-Mureș, Makkai Grigore, și a cerut ca acest copac, aflat în stare degradabilă, să fie tăiat. Domnul respectiv este o persoană cu dizabilități, și circulă cu o mașină specială modificată, iar în cazul în care acest copac ar cădea pe mașina lui, el nu ar mai avea posibilitatea să circule prin oraș. Am reușit să îndepărtăm copacul,  astfel am rezolvat problema domnului Costică. A fost o problemă minoră, care poate stârni râsul unora, dar pentru acest domn era cea mai mare problemă , astfel ca mașina domniei sale să nu aibă de suferit, să poată circula în continuare”, a precizat Kali István, președintele executiv UDMR Târgu-Mureș.

Chioșcul care nu mai este

Altă problemă care și-a găsit rezolvarea a avut în vedere un chioșc din Piața Bolyai, aflat în paragină și care strica ambiața pieței, care a fost în cele din urmă demontat.

„În anul 2013, actualul deputat UDMR Vass Levente,  a ținut o conferință de presă despre acest chioșc situat în apropierea Liceului Bolyai precum și despre o cabină de telefon aflată în paragină.Cabina a fost înlăturată chiar atunci, după respectiva conferință de presă, iar chioșcul, fiind într-o situație juridică, nu a putut fi înlăturat decât în urmă cu câteva zile. Aspectul și ambianța pieței Bolyai este astfel refăcută. Dacă venim dinspre  strada Bolyai, din cauza lipsei acestui chioșc, se poate vedea foarte bine statuia, iar ambianța pieței este mult mai plăcută fără acest chioșc, mai mult o ladă de gunoi după cum arăta”, a spus Kali István.

Șanțul astupat, se așteaptă asfaltarea

A treia problemă rezolvată se leagă de Bisericii Reformată de pe strada Sapei, mai exact de un șant care împiedica accesul și staționarea în zona bisericii.

„Am avut o solicitare din partea Bisericii Reformate de pe strada Sapei, unde s-au făcut lucrări de modernizare la stradă. Între parohie și partea carosabilă a rămas un șanț și nu se putea opri cu mașinile, nici în fața parohiei, nici în fața bisericii. Parohul ne-a cerut să intervenim, astfel ca șanțul respectiv să fie acoperit, lucru care s-a și întâmplat. Acum se poate opri în fața parohiei și bisericii, urmând ca în funcție de timpul de afară să fie și asfaltată partea cu pietriș. Aparent este o problemă minoră, dar pentru cei din această parohie a fost o problemă destul de mare, din cauza incapacității de a opri cu mașina în fața bisericii”, a menționat președintele executiv al UDMR Târgu-Mureș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Românii vor beneficia de zboruri fără controale de frontieră. Află de când se va implementa procedura

Distribuie Duminică, 31 martie 2024, România va adera, după o perioadă îndelungă de încercări, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.