Regândirea Legii achiziţiilor publice, cerută de Ovidiu Dancu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 472 Vizualizări

Regândirea Legii achiziţiilor publice, cerută de Ovidiu Dancu

Prima ședință a Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat de Nivel Regional Târgu-Mureș a avut loc joi, 18 ianuarie, în sala mică a Prefecturii și a fost prezidată de Paula-Marinela Pîrvănescu, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. La întâlnire au mai participat Lucian Goga – prefectul județului Mureș, Ovidiu Dancu – vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, Nagy Zsigmond . subprefectul județului Mureș, dar și numeroși reprezentanți de sindicate.

Sprijin din partea prefectului

Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat de nivel regional funcționează în cadrul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE), ca organism consultativ, de nivel regional, fără personalitate juridică și își desfășoară activitatea în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare.
Consiliul acționează ca o structură participativă menită să faciliteze implicarea actorilor regionali – instituții publice, reprezentanți ai asociațiilor întreprinzătorilor, antreprenori, reprezentanți din partea camerelor de comerț și industrie, ai partenerilor sociali și ai IMM-urilor, ai organizațiilor neguvernamentale ale mediului de afaceri, ai organelor de specialitate ale administrației publice centrale, precum și ai autorităților publice locale – în dezbaterea situației mediului de afaceri, comerțului, investițiilor și a sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, unde aceștia vor avea ocazia să își exprime punctele de vedere și propunerile sau să își manifeste interesul, acordul și susținerea pentru realizarea efectivă a proiectelor, programelor și strategiilor de dezvoltare ale mediului de afaceri în general și ale sectorului întreprinderilor mici și mijlocii în special.
„Sper ca lucrările acestei întâlniri să se desfășoare cât se poate de de bine și că rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor tuturor. Eu vă mulțumesc și sunt prezent oricând alături și în sprijinul acestor idei”, a declarat prefectul Lucian Goga.

Colaborare între mediul privat şi administraţia publică

Ovidiu Dancu a luat la rândul său cuvântul: „Consider necesară această colaborare între mediul privat și administrația publică. Totdeauna am fost un susținător al acestei idei pentru că întotdeauna am constatat că resursele administrației publice lcoale sunt insuficiente și ele ar trebui compleate cu resursele mediului privat. Asta vorbind din punct de vedere al surselor de finanțare, dar și al managementului pentru că întotdeauna mediuș privat se bazează pe un management mai performant decât cel din administrația publică.”
În continuare, vicepreședintele Consiliului Judeţean Mureș i-a semnalat Paulei-Marinela Pîrvănescu o serie de neajunsuri procedurale care ar trebui îndreptate: „Multe dintre lucrurile pe care dorim să le realizăm în termene mult mai scurte de multe ori sunt blocate de legislație, de modalitatea de promovare a achizițiilor publice și de implementarea proiectelor. Vă adresez rugămintea de a regândi această Lege a achizițiilor publice care, după părerea mea, este foarte restrictivă, cu foarte multe condiționalități.”

Platformă online şi catalog de produse

Paula-Marinela Pîrvănescu a reamintit că acest consiliu a luat ființă în data de 5 decembrie 2017, atunci când s-a preconizat ca în luna ianuarie, după cum s-a și întâmplat, să se discute tot ce înseamnă probleme și situații care ar putea fi rezolvate în ceea ce privește mediul de afaceri și relaționarea cu autoritățile publice, atât locale cât și centrale.


„Acest consiliu are un rol de a rezolva tot ce înseamnă din punct de vedere juridic și fiscal toate situațiile neclare, și nu doar în care se află antreprenorii români. Sunt niște situații cu care noi venim și pe care le vom avea pregătite pentru dumneavoastră până în luna martie. Este vorba despre o strategie de dezvoltare durabilă a României prin investiții. Această strategie va avea aplicatibilitate la nivel local, regional și național în ceea ce privește mediul de afaceri și dezvoltarea prin investiții. Prin această strategie vom promova o platformă online în care vom prezenta tot ce înseamnă societăți comerciale, antreprenori români, cu un număr de salariați între 10 și 249 care pot fi subcontractați și care își pot promova inclusiv produsele pe piața externă și pot fi subcontractați de către societățile mari care vin la noi să își lucreze produsele. Pe lângă asta, vom face un catalog de proiecte pe care îl vom promova foarte mult extern. Ministerul nostru a preluat și Departamentul de Comerț Exterior care are acei atașați economici”, a afirmat secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
Paula-Marinela Pîrvănescu a mai adăugat că „începând cu luna septembrie a anului trecut, lucrăm la o platformă online în care se vor regăsi toate variantele de finanțare pentru antreprenorii români, atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene și ce mai avem noi ca stat, și parteneriate cu diverse bănci.”

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE