Home / Administratie / 298.000 lei, bilanțul amenzilor de sărbători

298.000 lei, bilanțul amenzilor de sărbători

Distribuie

Prima ședință a Colegiului  Prefectural din acest an a avut pe ordinea de zi, prezentarea de către directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, dr. Kincses Sandor, a rezultatelor controlalelor desfășurate cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Potrivit directorului DSVSA Mureș, în perioada sărbătorilor de iarnă, echipele de inspectori din cadrul Direcției Sanitare Veterinare Mureș, Direcției de Sănătate Publică și Protecției Consumatorului  au desfășurat un număr de 349 acțiuni de control, ponderea cea mai mare fiind cele efectuate  în unități de producție, prelucrare, depozitare, transport și desfacere a produselor  alimentare și nonalimentare, 182 de controlae, în supermarketuri, cofetării și patiserii, cu 83 de acțiuni de control și 55 de controale în unități care organizează mese festive.

Niciun caz de toxinfecție alimentară

În urma controlalelor efectuate au fost constate diferite abateri de la lege, fapt pentru care au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 298.000 lei și 40 de avertismente. De asemenea, au fost retrase de la comercializare 389,46 kilograme  produse alimentare neconforme, în valoare de 3996,15 lei. În urma controlalelor nu au fost înregistrate cazuri de toxinfecții alementare datorate consumului de alimente de origine animale sau noanimală.

„Principalele neconformități constatate au fost cele legate de etichetarea necorespunzătoare, depozitarea produselor fără respectarea compatibilităților, întreținerea necorespunzătoare a spațiilor, neafișare de prețuri, depășirea datei durabilității minimale și altele. Per ansamblu, cuantumul amenzilor este relativ mare, dar rezultatele zic că sunt bune deoarece nu am avut depistate cazuri de toxinfecții alimentare, și nu au fost neplăceri în această privință”, a precizat dr. Kincses Sandor.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.