Punctul de lucru Bălăușeri, tăiat de pe lista de priorități ISU Mureș Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 376 Vizualizări

Punctul de lucru Bălăușeri, tăiat de pe lista de priorități ISU Mureș

Conducerea  ISU „Horea” al județului Mureș a prezentat vineri, 19 ianuarie, în cadrul Colegiului Prefectural bilanțul activităților desfășurate de pompierii mureșeni  în anul 2017.

În ce privește intervențiile înregistrate în anul 2017, numărul acestora a fost 19.766, 93 % din ele fiind intervenții SMURD. Numărul  intervențiilor, altele decât SMURD a fost de 1520, cele mai multe dintre acestea fiind gestionaste de către Detașamentul de pompieri Târgu-Mureș cu 735 intervenții, urmat de Detașamentul de pompieri Reghin cu un număr de 304 intervenții și Detașamentul de pompieri Târnăveni cu 207 intervenții. Timpul mediu de răspuns la intervenții în anul 2017 a fost de 7:07 minute în mediul urban, respectiv 17:53 minute în mediul rural. Cele mai multe intervenții la situații de urgență au fost generate de arderile necontrolate, 255 de intervenții, o creștere cu 127,68 % față de 2016.

„În urma acțiunilor de intervenție, au fost asistate un număr de 18.401 persoane, au fost salvate un număr de 128 persoane (32 copii), iar valoarea bunurilor salvate se ridică la suma de 8.229.980 lei. În ce privește numărul persoanelor decedate în urma incendiilor  în zona de competență ISU Mureș, numărul acestora a scăzut la jumătate față de anul 2016,înregistrându-se un număr de două persoane decedate, față de 4 în anul 2016”, a precizat lt. col. Călin Handrea.

„12  autospeciale au vechimea mai mare de 30 de ani”

Problemele care au persistat și în anul 2017 a fost cele legate de dotarea cu autovehicole, mare parte dintre acestea fiind trecute de prima tinerețe

„Situația autovehicolelor  nu este una extrem de roz, chiar dacă aceste autovehicole sunt noi, au în jur de 250.000 de kilometri parcurși, în regim de intervenția ceea ce face uzura să fie mai mare, în ce privește ambulanțele, autovehicole din categoria prim ajutor medical.Pe parte de stingerea incendiilor, stăm chiar mai rău, în ce privește vechimea, 12 dintre autospeciale au vechimea mai mare de 30 de ani. În ce privește restul de echipamente, amintesc  aici sprijinul Consiliului Județean Mureș pentru achiziționarea unor echipamente specifice, printre care un pendular electric pentru stâlpi ranfosați, un echipament mai special care ne-a fost solicitat la Concursul Mondial de Descarcerare găzduit de noi în cursul anului trecut”, a spus lt. col. Călin Handrea.

Punctul de lucru de la Bălăușeri, tăiat de pe listă

La capitolul vulnerabilități, a fost subliniată problema dotării cu mașini de intervenție, precum și slaba colaborare cu anumite primării, în vederea deschiderii unor puncte de lucru în județ.

„Ne-am dorit să deschidem un punct de lucru la Bălăușeri, pentru a reduce timpul de răspuns, dar din păcate  nu am reușit. L-am și scos din lista de priorități din acest an pentru că, se pare că la nivel de unitate administrativ teritorială nu a fost înțeleasă suficient de bine importanța unui punct de lucru la Bălăușeri. Foarte probabil vom deschide un punct de lucru în Târgu-Mureș. Dorim să începem demersurile în vederea desfășurării unui proiect cu fonduri europene  pentru  un centru de pregătire la fosta unitate militară de la Gornești. Consiliul Județean ne-a dat acest teren, sunt multe proceduri de parcurs până va intra cu totul în posesia noastră. De asemenea, ne dorim să începem demersurile pentru mansardarea unității, și tot cu sprijinul Consiliului Județean dorim să modernizăm fostul sediu al Protecției Civile, unde se află Salvamontul  și serviciul 112”, a subliniat lt. col. Călin Handrea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE