Home / Agricultura / Vasile Iosif – FMC: 300 de milioane de dolari pentru o moleculă

Vasile Iosif – FMC: 300 de milioane de dolari pentru o moleculă

Distribuie

Vasile Iosif, Country Leader al Food Machinery Corporation (FMC) & vicepreședinte AIPROM, a deschis şirul prezentărilor marilor companii în cadrul Simpozionului DAFCOCHIM AGRO, desfășurat între 16-19 ianuarie 2018 în stațiunea Sárvár din Ungaria.

“Este un privilegiu să fiu astăzi cu dumneavoastră aici, îi mulţumesc bunului meu prieten, George (n.a. Gheorghe Boțoman), nici el nu a schimbat prea multe companii, ne-au schimbat ele pe noi. Anul 2018 este un an deosebit, vă urez La mulţi ani dumneavoastră şi familiilor pentru 100 de ani de românism. Este anul marii unificări, împreună suntem o forţă şi pentru asta vreau să mulţumesc în mod special managementului DAFCOCHIM pentru efortul extraordinar din spatele unui astfel de eveniment, îi mulţumesc lui Liviu, le mulţumesc lui Radu şi lui Marinel, precum şi întregii echipe a firmei pentru că 365 de zile nu este uşor să faci toate aceste lucruri cu atâta devotement”, a spus Vasile Iosif în introducere, continuând cu un scurt istoric al companiei pe care o reprezintă. “Food Machinery Corporation a fost fondată în 1883 de către un chimist, John Bean, care a inventat pompa de tratament sub presiune şi a început să o producă. Din momentul acela, a devenit un nume. Astăzi, dacă cineva ar inventa pompa de aplicat pesticide, ar fi ceva foarte banal. În 1883 a fost o invenţie majoră care i-a conferit posibilitatea noii companii să achiziţioneze competitori, iar în 1928 şi-a schimbat denumirea şi a devenit Food Machinery Corporation. În 1941, compania a produs pentru armata americană transportoarele blindate M113, care au fost cele mai utilizate în cel de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, suntem cei mai mari producători de litiu la nivel global, dar nu ne lăsăm mai prejos nici în partea de agricultură”, a sintetizat Vasile Iosif o istorie de peste 100 de ani care se împletește în multe puncte cu inovația și cercetarea-dezvoltarea.
FMC a avut 3,8 miliarde venituri în anul 2017, din care 8 % se cheltuie în cercetare, numără 5.400 de salariaţi, o parte activând în cele 23 de centre de cercetare pe care compania le-a dezvoltat.
“Pe partea de agricultură, FMC este o companie care are 13 miliarde de dolari valoare de bursă. Ne dorim să creştem împreună, să cooperăm, să inovăm şi să fim partenerii dumneavoastră de încredere. În Europa, compania are 6 fabrici de producţie cu o capabilitate mare de a respecta întocmai condiţiile şi cerinţele de mediu. 25 de molecule active le avem în curs de dezvoltare, insecticide, fungicide, ierbicide, avem un portofoliu care spune foarte multe. De luat în calcul este că fiecare moleculă reprezintă un efort de investiţii de 300 de milioane de dolari. Atât costă o moleculă pe care dumneavoastră o folosiţi astăzi şi până la lansarea ei durează nu mai puţin de 10 ani. Promisiunea noastră este că vom fi mereu lângă dumneavoastră cu produse diversificate, de asemenea vom miza şi pe partea de cercetare. Vă doresc mult succes, sănătate, contaţi în continuare pe echipa DAFCOCHIM şi să nu uitaţi că greşelile din agricultură costă şi nu le puteţi repara doar anul viitor!”, și-a încheiat Vasile Iosif prezentarea.

Ioan Săndulescu, care a muncit timp de 17 ani pentru cei de la DuPont şi este acum noul director tehnic al FMC România, le-a explicat fermierilor despre controlul buruienilor la nivelul culturilor cu ajutorul produselor din portofoliul companiei.

 

 

 

Text: Denisa MORAR & Ligia VORO
Foto: Ligia VORO

(va continua) 

Publicat în ediția din 23 ianuarie 2018 a cotidianului Zi de Zi


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Demers pentru o stație nouă de carburanți în Ungheni

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.