Home / Comunicate / Ce sume puteți accesa pentru dezvoltarea unei ferme piscicole?

Ce sume puteți accesa pentru dezvoltarea unei ferme piscicole?

Distribuie

Prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, persoanele care doresc să înființeze o exploatație piscicolă sau să dezvolte una deja existentă, pot încasa intre 5.000 și 80.000 de euro, în funcție de dimensiunea investiției, notează Agerpres.

Perioada depunerii cererilor de finanțare este încă deschisă, iar doritorii pot aplica la acest sprijin până pe 18 martie 2018. Suma totală alocată pentru acest program este de 1,302 milioane de lei, adică 280.000 de euro. Suma de 80.000 de euro din acest plafon este alocată Investițiilor Teritoriale Integrate (ITI).

,,În cadrul prezentului apel de proiecte, cererile de finanțare și documentele anexate vor fi introduse și respectiv atașate on line cu semnătura electronică în aplicația electronică MySMIS2014, disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis, doar în intervalul menționat mai sus. În cadrul acestui apel, un solicitant poate depune o singură cerere de finanțare’’, se precizează în anunțul publicat de Direcția Generală de Pescuit – Autoritatea de Management pentru POPAM.

80.000 de euro, suma maximă alocată pe un proiect

 

În același anunț se mai precizează că suma maximă pe care un beneficiar o poate încasa pentru un proiect de acest tip este de 80.000  de euro, iar suma minimă este de 5.000 de euro.

Sunt eligibile accesarii acestui sprijin întreprinderile mari, asociațiile, organizațiile de producători cu activitate în domeniul acvaculturii și organismele științifice sau de învățământ superior publice / private, individual sau în parteneriat cu IMM-uri.

 

 

Principalul obiectiv al acestui sprijin

 

Prin acest program se încearcă, în primul rând, stimularea acvaculturii durabile, ecologice, competitive, inovatoare și eficiente din punct de vedere al utilizării resurselor.

Acest sprijin urmărește să îmbunătățească viabilitatea economică a întreprinderilor, de a garanta siguranța și securitatea alimentară și de a construi avantaje competitive pentru acest sector.

Parteneriatul cu un organism științific, necesar pentru accesarea sprijinului

 

Persoanele care doresc să acceseze sprijinul aferent programului de susținere al acvaculturii pot fi declarați eligibili doar dacă vor implementa proiectul în parteneriat cu un organism științific / tehnic, public sau privat recunoscut de statul membru în care se va implementa proiectul.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Asociația LEADER Valea Nirajului

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.