Epidemia de rujeolă nu dă semne de oboseală Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 273 Vizualizări

Epidemia de rujeolă nu dă semne de oboseală

Numărul total al îmbolnăvirilor de rujeolă confirmate a ajuns la 10.559 de cazuri calculate de la debutul epidemiei, în perioada 22-26 ianuarie 2018 fiind raportate 50 de cazuri noi, dintre care două în județul Mureș, rezultă din cel mai recent raport publicat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). A crescut inclusiv numărul de decese cauzate de rujeolă, acesta ajungând la 38 de la începutul epidemiei.

După ce, în perioada 1 – 19 ianuarie s-au înregistrat pe plan național 86 de cazuri noi, și niciunul confirmat pe teritoriul județului Mureș, în ultima săptămână au fost confirmate 11 cazuri în județul Prahova, câte 7 în județul Brăila și București, respectiv 4 cazuri în județul Constanța. Câte trei cazuri au fost confirmate în județele Brașov, Galați, Ialomița și Ilfov, câte două în Giurgiu, Harghita și Mureș, respectiv câte un caz în județele Argeș, Botoșani și Buzău, rezultă din raportul menționat. De la începutul epidemiei, cele mai multe cazuri au fost confirmate în județele Arad, Brașov, Călărași, Caraș – Severin, Timiș și Satu Mare. Județul Mureș se află în eșalonul secund, cu o incidență cuprinsă între 10,01 și 99, raportat la 100.000 de locuitori.

Din raportul CNSCBT reiese și faptul că cele mai multe cazuri, respectiv 10.093 îmbolnăviri au fost raportate la persoanele care nu s-au vaccinat deloc, 352 la persoane care au primit o doză de vaccin, și doar 114 cazuri la persoanele vaccinate cu două doze. Cele mai multe cazuri, respectiv 5.905, au atins copiii nevaccinați din grupa de vârstă 1-4 ani.

Specialiștii atrag atenția că rujeola este o boală infecțioasă care duce la complicații, una din 4 persoane bolnave de rujeolă având nevoie de spitalizare. Mai mult, pentru unul din 1.000 de bolnavi, boala este mortală.

Edith VEREȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE