Ora de sport de la Iernut, „condimentată” de profu’ Sensei Traian Dumbrăvean Iernut
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 786 Vizualizări

Ora de sport de la Iernut, „condimentată” de profu’ Sensei Traian Dumbrăvean

Acțiunea „Azi sunt profu’ tău de sport!” continuă săptămâna aceasta și se va relua după vacanța intertrimestrială, respectiv după 12 februarie, până când cele 8000 de exemplare din revista Junior Sport Mureș, editate și tipărite cu sprijinul Consiliului Județean Mureș și al administrațiilor locale din localitățile Reghin, Iernut, Luduș, Ungheni, Sărmașu, Deda, Râciu, Batoș, Răstolița, Solovăstru, Rușii Munți, Suseni, Iclănzel, Ibănești și Voivodeni, vor fi distribuite gratuit elevilor din județul Mureș.

Până în prezent, sute de elevi din municipiile Reghin și Târgu Mureș, din orașul Iernut și comuna Râciu au primit deja revista de la patru mari campioni mureșeni: Alin Romulus Păcurar și Alex Ballai (lupte), Traian Bendorfean (fotbal) și Traian Dumbrăvean (karate kyokushin), în cadrul acțiunii „Azi sunt profu tău de sport!”. Acțiunea a demarat în 17 ianuarie, iar în cadrul acesteia campionii mureșeni participanți susțin ora de educație fizică și sport cu elevii, iar la final le vorbesc acestora despre frumusețea și importanța sportului, oferind, cu autografe, revista Junior Sport Mureș, publicație editată de Asociația Junior Sport, cu un cuprins editorial exclusiv dedicat sportului mureșean de odinioară și din prezent.

Oră atractivă oferită de Sensei

După orele susținute la Gimanziul „Alexandru Ceușianu” din Reghin de către Alin Romulus Păcurar, cea de la Râciu, cu Traian Bendorfean și de la Liceul cu Program Sportiv „Szasz Adalbert”, cu Alex Ballai la „catedră”, sensei Traian Dumbrăvean 3 Dan a oferit elevilor Școlii Gimnaziale Iernut o oră cu adevărat atractivă, una care îi poate „motiva” pe elevi să participe la orele de educație fizică. În prezența primarului orașului Ioan Nicoară și a directorului școlii Horațiu Moldovan, profesor de sport la rândul său, sensei Traina Dumbrăvean și-a ținut ora de sport pe care elevii participanți cu siguranță nu o vor uita cu ușurință. „Sunt profesor de sport, am antrenat în acestă sală în urmă cu ceva timp și revin cu plăcere aici pentru a vă face să înțelegeți cât de importantă este practicarea sportului. Dacă la finalul orei vă voi prezenta câteva procedee din artele marțiale, vreau să rețineți că această disciplină nu este ceea ce vedeți în filme, adică bătaie, violență. Este o ramură care disciplinează mai degrabă și rețineți faptul că dacă cei care fac parte din clubul Tiger Budo pe care îl conduc sunt prinși că se bat în afara clubului, adică în competiții, sunt excluși. La fel pățesc și cei care nu își văd de învățătură, deoarece sportul de disciplinează și te formează ca om împreună cu învățătura”, au fost cuvintele adresate elevilor de Traian Dumbrăvean, cel care la ultima ediție a Zilelor Orașului Iernut a primit din partea edilului Ioan Nicoară titlul de „Cetățean de Onoare”.

După obișnuitele mișcări de încălzire, acesta animat ora cu diverse jocuri atractive pentru elevi, deseori sarea și piperul acestor ore și a încheiat-o cu câteva demonstrații din artele marțiale. O șansă în plus a constiuit-o și faptul că în clasă s-au aflat elevi pe care i-a inițiat în artele marțiale, oferind demonstrații de kata (lupta cu adversar(i) imaginar(i). După cuvintele adresate de către primarul Ioan Nicoară, care a fost impresionat de ora la care a asistat și ale directorului Horațiu Moldovan, ora s-a încheiat cu fotografia de grup, distribuirea revistei, cu autografe din partea profului sensei.

Caravana își continuă drumul

Acțiunea continuă așadar și în această săptămână, în care profi de sport vor fi antrenorul de lupte Simon Ladislau Jr (fiul lui Simon Ladislau, unicul campion mondial al României la lupte libere) și Claudia Balint, antrenoare de canotaj care a adus clubului CS Mureșul numeroase medalii în întreceri interne și internaționale. Primul va susține ora la Gimnaziul Europa din Târgu Mureș, marți, 30 ianuarie ora 8.00, cu elevii de clasa a V-a, iar a doua își va susține ora de sport miercuri, la ora 9.00, la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Târgu Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE