Home / Administratie / Proiecte de 156 milioane de euro, prin ADR Centru

Proiecte de 156 milioane de euro, prin ADR Centru

Distribuie

Simion Crețu, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, a precizat luni, 29 ianuarie, la Târgu-Mureș, că la nivelul Regiunii Centru în ultimul an au fost depuse un număr de 1.000 de proiecte, în valoare de 1,33 miliarde de euro, respectiv 163 de proiecte în valoare de 156 de milioane de euro.

48 de contracte, în lucru

Potrivit directorului ADR Centru, din totalul proiectelor depuse la nivelul Regiunii Centru, 384 de proiecte au fost respinse (38,4 %),  118 contracte semnate în valoare de 292 milioane de euro și 48 de contracte în lucru, în valoare de 41 de milioane de euro.

„Estimăm ca la finele lunii martie să avem 465 de milioane de euro. Primul contract la nivelul Regiunii Centru l-am semnat în luna aprilie anul trecut, iar la un an după acesta, sper să avem contracte semnate în valoare de 500 de milioane de euro”, a precizat Simion Crețu.

În ce privește județul Mureș, au fost depuse un număr de 163 de proiecte în valoare de 156 de milioane de euro, 160 fiind respinse, valoarea acestora cifrându-se la 37 de milioane de euro.

„La nivelul județului Mureș avem 46 de proiecte care sunt în procesul de selecție în valoare de peste 51 de milioane de euro, cinci proiecte în precontractare în valoare de 4,8 milioane de euro, 36 de contracte în lucru la noi care sunt terminate în valoare de 21,4 milioane de euro, și 16 contracte semnate în valoare de 41 milioane de euro”, a subliniat directorul ADR Centru.

„Cam 80% din proiecte pică la conformitate și eligibilitate”

În ce privește numărul de proiecte respinse, cauza o reprezintă  procedurile la depunerea proiectului, potrivit directorului ADR Centru.

„Numărul proiectelor repsinse a înregistrat o scădere de la 50% în rândul trecut, la aproximativ 40%. Procedurile, ca să poți face o chestiune echidistantă, sunt atât de exacte, încât de multe ori e penibil din ce cauză poate să pice un proiect. Sunt lucruri care s-ar putea clarifica. Având în vedere consultanța și cei care fac proiecte, cam 80% din proiecte pică la conformitate și eligibilitate. Eu, să-mi angajez un consultant, nu l-aș plăti dacă pică proiectul în ce privește conformitatea și eligibilitatea. El trebuie să-mi spună că proiectul nu e eligibil, ce trebuie, ce lipsește. Sunt lucruri de genul, lasă că scapă. Nu se întâmplă așa. Multe din proiecte pică pentru amănunte, care se pot clarifica. Din cele 38% din proiecte care sunt picate, poate jumătate din ele sunt redepuse. În faza de conformitate s-a omis ceva, nu-i poți cere o clarificare, și-l respingi, dar și-l depune în două zile înapoi”, a spus Simion Crețu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.