Home / Reviste / Reghin / Farfarello & Țăndărică în concert la Reghin

Farfarello & Țăndărică în concert la Reghin

Distribuie

Mani Neumann si proiectul  Farfarello revine la Reghin în Dogma Pubs & Cofee sâmbătă, 3 februarie, ora 19:00. Este a treia prezență a proiectului Farfarello la Reghin, fondat de Mani Neumann și chitaristul Ulli Brand.  De aceasta data, Mani Neumann îi are invitați speciali pe Ovidiu Lipan Țăndărică si Joji Kappl, ex colegii lui din legendara trupa Phoenix, premize pentru un concert de excepție în clubul reghinean.

De la folclor la jazz, rock și clasic

Mani Neumann (vioară, blockflöte) şi Ulli Brand (chitară), membrii fondatori ai trupei Farfarello, au reuşit ca în peste 35 de ani de activitate să obţină recunoaştere europeană şi internaţională. Stilul muzical abordat de către ei este atât de unic încât orice descriere convenţională devine imposibilă. Prin muzica lor Farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinaţie de folclor est – european şi influenţe contemporane: muzică tradiţională, jazz, rock şi muzică clasică.

Mani Neumann, neamţul cu „suflet de român“, supranumit şi Der Teufelsgeiger (Violonistul Diavolului), este considerat un maestru al viorii şi blockflöte. Modul său de a interpreta – melancolic, sălbatic ori excitant – este întotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat. Mani este cunoscut în România şi ca urmare a activităţii sale de violonist în legendara formaţie Phoenix în cadrul căreia a cântat din anul 1978. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Preşedintele României cu ordinul „Meritul cultural“ în gradul de „Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse României ca urmare a activităţii sale în trupa Phoenix.

Dacă la primele două concerte publicul reghinean s-a familiarizat pe viu cu muzica Farfarello, de această dată se anunță un concert și mai special, dat fiind cei doi oaspeți speciali care s-au alăturat turneului Farfarello, cei doi foști componenți ai trupei Phoenix, Ovidiu Lipan Țăndărică si Joji Kappl, muzicieni desăvârșiți care și-au pus amprenta asupra istoriei rockului românesc din ultima jumătate de veac.

Țăndărică, oaspete special

Dacă nu l-ați mai văzut pe Țăndărică în concert, musai să o faceți. Are un talent de geniu, a perseverat și a ajuns la o formă de gândire muzicală care cucerește inimile publicului în fiecare spectacol, prin concertele diferite din punct de vedere stilistic.

Am fost martor le cele două concerte Farfarello de la Reghin, și pot afirma că muzica lor sună grozav, iar prin prezența celor doi oaspeți, cu siguranță concertul de sâmbătă seara de la Reghin va fi unul cu totul special.

Acestea fiind spuse, nu ratați un concert de excepție în care Mani Neumann – vioară, Ulli Brand – chitară, Josef Kappl-bass și  Ovidiu Lipan Țăndărică – tobe vor purta publicul intr-o călătorie muzicală, în care rockul, jazzul și muzica clasică se mixează de minune cu folclorul european.

Prețul biletului de intrare la concert este de 40 de lei. Restul e muzică la superlativ.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.