Home / BC Mures / Decepțiile continuă la BC Mureș

Decepțiile continuă la BC Mureș

Distribuie

După ce partida din cadrul etapei a VII-a a turului Ligii Naționale de Baschet Masculin dintre Timba Timișoara și BC Mureș Târgu-Mureș a fost amânată din cauza problemelor financiare ivite la clubul mureșean, disputarea acesteia prezenta o palidă speranță pentru superterii mureșenilor ca seria negativă să fie întreruptă. Disputată miercuri seara în Sala „Constantin Jude” de pe orașul de pe Bega, partida a fost dominată autoritar de către gazdele care nu reușiseră decât 3 victorii până la această întâlnire. Bănățenii au câștigat toate cele patru sferturi și au încheiat partida cu o victorie obținută fără emoții, scor 92-63 (21-17, 29-19, 21-12, 21-15). Acest eșec diminuează și mai mult șansele echipe mureșene de a mai spera la un loc în play-off, grijă care se pare totuși că a trecut pe planul secund.

Alin Borșa, „stăpân sub inele”, echipa fără replică

Din diverse motive, lotul mureșenilor, după ce a rămas fără majoritatea străinilor a fost alcătuit în ultimele partide doar din jucătorii autohtoni „disponibili”. Astfel, după ce în partida din etapa trecută cu campioana U-BT Cluj lotul a cuprins doar șase jucători, toți sub 23 de ani, la Timișoara s-au mai adăugat „experimentații” Alin Borșa și Tudor Gîrbea.  A fost astfel o șansă de afirmare a jucătorilor autohtoni, unii reușind rezultate care constituie diverse recorduri, chiar dacă unele doar personale. Astfel, Alin Borșa a stabilit noul record de recuperări în această ediție de campionat. El a încheiat partida în double-double, cu 11 puncte și 23 de recuperări, nou record personal, dar și stagional (12 ofensive și 11 defensive). A fost al doilea său double-double în acest sezon, după cel din întâlnirea cu CSU Sibiu, când a avut 10 puncte și 11 recuperări.

Alte rezultate bune au obținut mai tinerii Steff, Engi și Gîrbea. După ce în partida cu campionii din etapa trecută Norbert Steff a reușit 33 de puncte, acesta a înscris de această dată 14 puncte, a avut procente de 4 din 7 la aruncările de două puncte și 2 din 4 la cele de la distanță. Cel mai bun marcator al formației în jocul de la Timișoara a fost însă David Engi Rosenfeld. Jucătorul care va împlini în luna viitoare 21 de ani a înscris 15 puncte și a fost singurul integralist al partidei. Tot cu un nou record personal a încheiat și extrema de 19 ani, Tudor Gîrbea, care și-a făcut debutul în Liga Națională în acest sezon și pe Bega a reușit 13 puncte în cele 31 de minute jucate cu Timba.

Acestea sunt date statistice îmbucurătoare pentru tinerii jucători mureșeni, dar roadele nu se știe dacă vor mai putea fi culese în edițiile viitoare.

BC Mureș va juca în etapa următoare tot la Timișoara, cu Baschet Club SCM, o echipă mai puternică decât Timba, în care „tigri” nu pot avea pretenții.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Festivalul Minihand, la cea de-a doua ediție

Distribuie Duminică, 24 martie, conducerea Asociației Județene de Handbal (AJH) Mureș a organizat Festivalul Minihand, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.