Home / Slider / Succes răsunător pentru mureşeanca Szöcs Bernadette!

Succes răsunător pentru mureşeanca Szöcs Bernadette!

Distribuie

Jucătoarea târgumureșeană de tenis de masă Szöcs Bernadette a câștigat duminică turneul Europa Top 16, disputat în Elveţia, la Montreux, competiție care reunește la start cele mai bune jucătoare europene. Astfel, după titlul european pe echipe și puternicul turneu T2 Asia-Pacific League, în Singapore, câștigat la sfârșitul anului trecut, deși a fost doar a opta favorită a competiției, mureșeanca a încheiat din nou victorioasă. Ea s-a calificat în finala Top 16 după ce nu a pierdut până în finală niciun set. A trecut în primul tur de ucraineanca Tatiana Bilenko cu 4-0, în sferturi de maghiara Georgina Pota, tot cu 4-0, iar în semifinală a învins-o pe suedeza Matilda Ekholm cu același scor (seturi câștigate cu 11-7, 11-9, 11-9, 11-9).
În finala Masters-ului de la Montreaux a învins-o pe principala favorită a competiției, olandeza de origine chineză Li Jie cu 4-1 (13-11, 7-11, 11-9, 11-6, 13-11), cea care trecuse în semifinale de românca Eliza Samara. Mureșeanca s-a impus în finală cu scorul de 4-1 (12-10, 8-11, 11-6, 11-5, 11-7). Pe locul al treilea s-a clasat Elizabeta Samara, care a trecut în finala mică de Ekholm cu scorul de 4-2 (11-4, 8-11, 11-6, 11-9, 4-11, 11-8), ambele obținând astfel calificarea la Campionatul Mondial individual care se va disputa în toamna acestui an. Competiţia este cea mai prestigioasă întrecere individuală și a fost organizată prima oară în 1971. Printre învingătoarele întrecerilor care la început purtau denumirea de Europa Top 12 și se disputau în sistem turneu, fiecare cu fiecare, s-a numărat o altă mureșeancă, Olga Nemeş. Aceasta aducea în anul 1983 pentru prima dată trofeul în România, dar a câştigat aurul şi în 1989, pentru Germania de această dată.
România are la această întrecere 4 medalii de aur, 6 de argint şi 7 de bronz, aurul mai fiind reușit de către Emilia Ciosu (1993) şi Otilia Bădescu (1995).

Premiile au totalizat 30.500 euro, atât pentru turneul băieţilor, cât şi pentru cel al fetelor. Câştigătorii vor încasa câte 6.000 euro, finaliştii – 4.000 euro, locul 3 – 2.500 euro, locul 4 – 2.000 euro etc.
Acest succes vine așadar pentru tenisul feminin de masă românesc după medalia de aur cucerită de echipa României la Europenele de anul trecut, echipă în care alături de Berni s-au mai aflat Elizabeta Samara și Daniela Dodean-Monteiro, aceasta fiind învinsă în optimile de la Montreux.

(foto: www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.