Home / Administratie / Investitori din Africa de Sud, interesaţi de judeţul Mureş

Investitori din Africa de Sud, interesaţi de judeţul Mureş

Distribuie

Prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, a primit marţi, 6 februarie, vizita Excelenţei Sale Jabu Mbalula, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Africa de Sud în România. La întâlnire a participat şi secretarul 1 politic al ambasadei, Tiba Bethwell.

Potrivit Biroului de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, în cadrul întrevederii, dr. Lucian Goga a făcut o scurtă prezentare a judeţului Mureş, iar reprezentanţii Republicii Africa de Sud au arătat că vizita oficială în Mureş face parte dintr-un turneu naţional.

„Discuţia a vizat posibilităţile de dezvoltare a unor colaborări în domeniul economic, medical, IT şi de turism, cultural, educativ şi de tineret, inclusiv prin schimburi de studenţi. Domnul prefect a arătat că în judeţul Mureş există o serie de parteneri serioşi de discuţie, în cadrul administraţiei. El s-a arătat dispus să intermedieze o întâlnire cu rectorul Universității „Petru Maior” şi al celei de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, la o eventuală viitoare vizită a ambasadorului. În final, domnul ambasador a susţinut o serie de declaraţii de presă în care a arătat că a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a făcut o analiză din care a reieşit că valoarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări este destul de scăzută. El a precizat că vizitele sale în teritoriu au ca scop impulsionarea acestor relaţii şi că, în ce priveşte judeţul nostru, a avut întâlniri cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Mureş, care i-au prezentat date relevante privind economia judeţului, existând posibilităţi de investiţii în domenii legate de industria extractivă – gaz metan, a mobilei, fabricarea instrumentelor muzicale, agricultură şi turism”, se menţionează în comunicat.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.