Disputa Azomureș-BC Mureș continuă BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 291 Vizualizări

Disputa Azomureș-BC Mureș continuă

BC Mureș speră ca meciul de sâmbătă să nu fie ultimul

Echipa masculină de baschet BC Murerș Târgu-Mureș ar urma să susțină sâmbătă, 10 februarie, de la ora 18.00, partida restanță din cadrul etapei a XI-a a Ligii Naționale. Partida face parte din programul turului și ar fi trebuit să se dispute la Iași, dar în urma înțelegerii dintre cele două echipe a fost mutată în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, urmând ca returul de la sfârșitul lunii martie să aibă loc la Iași. Acest lucru, dacă va mai fi posibil, deoarece este cunoscut faptul că echipa mureșeană se află în mare impas în ceea ce privește încheierea campionatului. După acest joc mureșenii vor avea un răgaz de trei săptămâni pentru a se decide dacă vor continua sau nu campionatul. Reluarea ar urma să aibă loc în compania unei alte echipe „de învins”, Timba Timișoara, dar în fața căreia mureșenii au cedat recent din cauza problemelor de lot, cauzate în primul rând de situația financiară, completată de unele probleme medicale.

Scurt răgaz, urmat de…cine știe?

Așadar, campionatul se va întrerupe pentru disputarea show-ului All Star Nord-Sud, perioadă în care doar echipa din Iași va mai susține alte două restanțe. Va fi și un răgaz în care situația clubului mureșean mai poate fi reglementată. Așa cum s-a anunțat, dacă principalul sponsor, Azomureș își va onora contractul semnat, echipa va putea încheia sezonul, urmând ca pentru sezonul următor să se stabilească noile strategii. Firma Azomureș a avut o replică la aceste acuzații, susținând că acest contract era valabil până la finalul sezonului 2016-2017. „Contractul s-a derulat în mod normal, aşa cum de altfel Azomureş a susţinut în ultimii ani activitatea clubului. În aceste condiții, respingem susținerile reprezentanților BC Mureș prin care compania Azomureș este făcută vinovată pentru actuala situație a clubului. Azomureş a susţinut întotdeauna performanţa în colaborările pe care le-a avut cu entităţi sportive, aşa cum a fost colaborarea de până acum cu BC Mureş”, a menţionat compania Azomureş. „Este adevărat, contractul era valabil până la finalul sezonului trecut, după care trebuia să purtăm negocieri pentru ca Azomureș să rămână în continuare sponsorul principal. Aceste negocieri nu s-au concretizat, dar Azomureș a rămas datoare cu o sumă de peste 200 mii lei, sumă care ne-ar fi acoperit cheltuielile până la finalul sezonului”, a specificat vicepreședintele BC Mureș Vlad Amariei.

Până la clarificarea situației, Federația Română de Baschet a stabilit programul pentru finalul sezonului.

După încheierea primei faze, în baza clasamentului de la finalul sezonului regulat, echipele vor fi împărțite în două grupe de câte 6 echipe, locurile 1-6 și 7-12. Pentru alcătuirea programului fazei a II–a se va utiliza tabela Berger pentru 6 echipe, în care vor fi introduse cifrele corespunzând locurilor ocupate de echipe în clasamentul de la terminarea primei faze. Punctele totale acumulate de echipe după jocurile din faza I, împreună cu cele acumulate la terminarea jocurilor din faza a II–a contează pentru alcătuirea clasamentelor fazei secunde. După încheierea fazei a II–a, echipele din prima grupă valorică și primele două grupa a doua, vor intra în turneul obișnuit play-off, eliminatoriu, adică locurile 1–8, 2-7, 3-6 și 4-5. Echipele clasate pe locurile 3–6 din grupa a doua nu vor mai juca în play-out, ultimele două, respectiv locurile 11-12 urmând să retrogradeze direct în Liga I.

Pentru BC Mureș meciul de sâmbătă este așadar unul foarte important, dar continuarea este punctul cu adevărat „de răscruce”.

Despre un bilanț al confruntărilor dintre cele două echipe nu are rost să pomenim, fiind unul cu istoric foarte sărac, cu doar șase partide. Ultima a avut loc în urmă cu șase ani și a fost înregistrată o singură victorie a ieșenilor, la chiar prima întâlnire, în toamna anului 2005, pe terenul moldovenilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE