Share
Home / Business / EXCLUSIV! Are McDonald’s zilele numărate la „Arta”?!? Dorin Florea: „A venit polonezul ăla obraznic, l-am şi dat afară din birou!”

EXCLUSIV! Are McDonald’s zilele numărate la „Arta”?!? Dorin Florea: „A venit polonezul ăla obraznic, l-am şi dat afară din birou!”

Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a declarat presei joi, 8 februarie, că instituţia pe care o conduce nu va prelungi contractul de folosire de către compania McDonald’s a spaţiului din incinta imobilului care găzduieşte cinematograful „Arta”, situat în Piaţa Trandafirilor.

Cafenea literară în locul restaurantului?

Potrivit edilului şef al municipiului Târgu-Mureş, contractul va expira peste aproximativ un an şi jumătate, după care restaurantul McDonald’s va fi reamenajat într-un spaţiu destinat evenimentelor culturale, cum ar fi o cafenea literară.

„Pe 25 de ani a dat Fodor (Fodor Imre, fost primar al municipiului Târgu-Mureş – n.r.) McDonald’s-ul. Eu îl dădeam pe trei. Şi ofeream pasajul gratis, pentru că e genul de activitate pe care omul o urmează. Clientul. Mi-e nu-mi convine, nu pot să spun, nu mă pronunţ. Nu sunt consumator, dar din respect faţă de consumator le dau o locaţie care va fi de zece ori mai bună decât asta şi aici (în actuala locaţie, de la cinematograful „Arta” – n.r.), într-adevăr, pot să fac o cafenea literară, cu lansări de carte, cu întâlniri ale mediului cultural, au sală de cinema…”, a afirmat Dorin Florea.

Pasajul subteran, oferit cu tot cu terasă

Totodată, primarul municipiului Târgu-Mureş a mărturisit că una din motivaţiile care l-au determinat să candideze în 2016 la un nou mandat a fost şi scoaterea restaurantului McDonald’s din fostul cinematograf „Arta” şi mutarea lui în pasajul subteran situat în zona Mureş Mall – Finanţe.

„Nu întâmplător s-a creat cinematograful „Arta”, cum se numea pe vremuri, şi avea sala aia generoasă, frumoasă… Nu întâmplător! I-au dat-o la McDonald’s, să mănânce… Pe 25 de ani. Să ştiţi că asta a fost şi una din motivaţiile mele serioase de a mai candida o dată. Să trăiesc aici, să stau aici până îi scot afară. Pentru că m-au enervat atât de tare…”, a subliniat dr. Dorin Florea.

„Le-am spus acum trei ani, când am avut o discuţie, a venit polonezul ăla obraznic, l-am şi dat afară din birou! Ieşi afară din birou, cum îţi permiţi dumneata să vii să îmi faci lecţii în oraş?! Că le-am oferit atunci (…) Le-am spus, luaţi în discuţie pasajul! Nu îl închiriez, vi-l dau tot, cu terasa de deasupra!” , a completat primarul municipiului Târgu-Mureş.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Elevi de nota 10 la BAC și Evaluarea Națională recompensați la ISJ Mureș

În data de 10 august, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Ioan Macarie, …

Share
Share