Home / Business / EXCLUSIV! Are McDonald’s zilele numărate la „Arta”?!? Dorin Florea: „A venit polonezul ăla obraznic, l-am şi dat afară din birou!”

EXCLUSIV! Are McDonald’s zilele numărate la „Arta”?!? Dorin Florea: „A venit polonezul ăla obraznic, l-am şi dat afară din birou!”

Distribuie

Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a declarat presei joi, 8 februarie, că instituţia pe care o conduce nu va prelungi contractul de folosire de către compania McDonald’s a spaţiului din incinta imobilului care găzduieşte cinematograful „Arta”, situat în Piaţa Trandafirilor.

Cafenea literară în locul restaurantului?

Potrivit edilului şef al municipiului Târgu-Mureş, contractul va expira peste aproximativ un an şi jumătate, după care restaurantul McDonald’s va fi reamenajat într-un spaţiu destinat evenimentelor culturale, cum ar fi o cafenea literară.

„Pe 25 de ani a dat Fodor (Fodor Imre, fost primar al municipiului Târgu-Mureş – n.r.) McDonald’s-ul. Eu îl dădeam pe trei. Şi ofeream pasajul gratis, pentru că e genul de activitate pe care omul o urmează. Clientul. Mi-e nu-mi convine, nu pot să spun, nu mă pronunţ. Nu sunt consumator, dar din respect faţă de consumator le dau o locaţie care va fi de zece ori mai bună decât asta şi aici (în actuala locaţie, de la cinematograful „Arta” – n.r.), într-adevăr, pot să fac o cafenea literară, cu lansări de carte, cu întâlniri ale mediului cultural, au sală de cinema…”, a afirmat Dorin Florea.

Pasajul subteran, oferit cu tot cu terasă

Totodată, primarul municipiului Târgu-Mureş a mărturisit că una din motivaţiile care l-au determinat să candideze în 2016 la un nou mandat a fost şi scoaterea restaurantului McDonald’s din fostul cinematograf „Arta” şi mutarea lui în pasajul subteran situat în zona Mureş Mall – Finanţe.

„Nu întâmplător s-a creat cinematograful „Arta”, cum se numea pe vremuri, şi avea sala aia generoasă, frumoasă… Nu întâmplător! I-au dat-o la McDonald’s, să mănânce… Pe 25 de ani. Să ştiţi că asta a fost şi una din motivaţiile mele serioase de a mai candida o dată. Să trăiesc aici, să stau aici până îi scot afară. Pentru că m-au enervat atât de tare…”, a subliniat dr. Dorin Florea.

„Le-am spus acum trei ani, când am avut o discuţie, a venit polonezul ăla obraznic, l-am şi dat afară din birou! Ieşi afară din birou, cum îţi permiţi dumneata să vii să îmi faci lecţii în oraş?! Că le-am oferit atunci (…) Le-am spus, luaţi în discuţie pasajul! Nu îl închiriez, vi-l dau tot, cu terasa de deasupra!” , a completat primarul municipiului Târgu-Mureş.

Alex TOTH

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.