Home / Agricultura / Cine beneficiază de subvenţiile pe motorină pentru 2018?
director executiv APIA Mureş, Ovidiu Săvâşcă

Cine beneficiază de subvenţiile pe motorină pentru 2018?

Distribuie

O hotărâre definitivă în acest sens a fot adoptată în ultima şedinţă de guvern, anunţul fiind făcut de purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care, şi în 2018, agricultorii vor beneficia de sprijin financiar pentru reducerea accizei la motorină, după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.
Acesta punctează că suma alocată pentru campania 2018 este de peste 320 de milioane de lei şi va fi asigurată de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul curent.

Cantităţile de motorină care vor beneficia de ajutor de stat sub formă de rambursare urmează să fie aprobate prin ordine ale ministrului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale.

În ceea ce priveşte situaţia din judeţul nostru, directorul executiv al APIA Mureş, Ovidiu Săvâşcă, declară: „Apia Mureş a încheiat la data de 31 ianuarie 2018 preluarea cererilor de plată pentru ajutorul aferent cantităţilor de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură depuse de către fermierii care au avut închise acorduri în campania 2017. Mă refer aici la cei 462 de beneficiari care au avut încheiate acordurile. 251 de cereri, aferente trimestrului 4 al anului 2017, au fost depuse. Decontul constă în acordarea unui ajutor de stat sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărui valoare unitară este mai mare decât cea din primele trei trimestre ale anului 2017, mai exact, un cuantum de 1,73 de lei/litrul. Pentru primele trei trimestre a fost stabilit 1,41 lei/litrul. La nivelul judeţului Mureş au fost solicitate documente justificative pentru 545.000 de litri în sectorul vegetal şi 230.000 de litri pentru sectorul zootehnic”, a conchis Ovidiu Săvâşcă.

A consemnat Denisa MORAR


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Fermierii cer suspendarea sistemului anti-grindină. „Face mai mult rău decât bine”

Distribuie Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (APPR) a solicitat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.