Home / Sanatate / Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, în Top 10 din România!

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, în Top 10 din România!

Distribuie

Echipa Observatorului Român de Sănătate (ORS) a făcut public, zilele trecute, pe site-ul health-observatory.ro, rezultatele studiului „Cât de mulţumiţi au fost pacienţii români de spitalele publice în 2017”. La categoria „Top Spitale: Servicii medicale”, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş se află pe locul 8, cu un procent de 85,82% din pacienţi care s-au declarat mulţumiţi de calitatea serviciilor medicale.

122.423 de chestionare pe plan naţional

Potrivit autorilor studiului, Observatorul Român de Sănătate a analizat cele 122.423 de chestionare de satisfacţie completate de pacienţii români în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2018.

“Am decis să scoatem în evidenţă unităţile sanitare cu cele mai bune rezultate, evaluate pozitiv de pacienţi din punct de vedere al serviciilor medicale şi al curăţeniei. Este responsabilitatea autorităţilor să analizeze aceste modele pozitive de spitale, să reproducă bunele lor practici și să le generalizeze în sistemul medical. Atragem atenția asupra faptului că statul român judecă şi recompensează financiar performanța spitalelor publice în special din punct de vedere cantitativ – numărul și complexitatea cazurilor tratate, dar nu și calitativ – satisfacția pacienților sau calitatea vieții după tratamentul în spital”, se menţionează în raport.

Dr. Claudiu Puiac, apel către comunitate

Contactat de cotidianul Zi de Zi, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, dr. Claudiu Puiac, a adus mulţumiri personalului medical pentru profesionalismul cu care îşi desfăşoară activitatea.

“Pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş includerea într-un asemenea top înseamnă recunoaşterea calităţii actului medical care se desfăşoară în Spital, iar pe de altă parte recunoaşterea profesionalismului personalului medical care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, dr. Claudiu Puiac.

Totodată, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş a relansat apelul către comunitate pentru a susţine financiar, prin pârghiile legale existente, activitatea Spitalului.

“Pentru viitor, solicităm sprijinul comunităţii locale, având în vedere că avem nevoie de investiţii serioase pe lângă a creşte pe lângă calitatea actului medical, calitatea condiţiilor hoteliere. Am mai făcut un apel către oamenii de afaceri ca să ne ajute, având în vedere că potrivit legislaţiei în vigoare pot dona 20% din impozitul pe profit şi nu mai mult de 3 la mie din cifra de afaceri pentru a putea investi în infrastructură, iar pe această cale fac un apel şi către locuitorii municipiului Trâgu-Mureş şi ai judeţului Mureş pentru că avem nevoie de sprijinul tuturor, deoarece Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă este imaginea nu doar a municipiului Târgu-Mureş, ci şi a judeţului Mureş din punctul meu de vedere, şi dacă pe lângă calitatea serviciilor medicale care deja a fost recunoscută în mod oficial putem să facem investiţii şi în infrastructură, să creştem calitatea condiţiilor hoteliere, eu zic că municipiul Târgu-Mureş va fi reprezentat prin imaginea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă”, a subliniat dr. Claudiu Puiac.

 

Top Spitale: Servicii medicale

  1. Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie “Cuza Vodă” Iaşi (87,82%);
  2. Spitalul Clinic de Recperare Cluj Napoca (86,85%);
  3. Spitalul Clinic de Obstetică-Ginecologie “Dr. IA Sbârcea” Braşov (86,82%);
  4. Centrul Clinic de Boli Reumatismale “Dr. Ion Stoica” Bucureşti (86,8%);
  5. Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie “Panait Sârbu” Bucureşti (86,2%);
  6. Spitalul Clinic de Nefrologie “Dr. Carol Davila” Bucureşti (86,14%);
  7. Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. G.I.M. Georgescu” Iaşi (85,95%);
  8. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş (85,82%);
  9. Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie Cluj Napoca (85,77%);
  10. Institutul Naţional de Endocrinologie “C.I. Parhon” Bucureşti (85,71%).

Alex TOTH

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.