Home / Administratie / Proiect social anunţat de primarul Dorin Florea: adăpost temporar „pentru familii intrate în necaz”

Proiect social anunţat de primarul Dorin Florea: adăpost temporar „pentru familii intrate în necaz”

Distribuie

Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, a declarat presei joi, 8 februarie, că autorităţile locale din „Oraşul trandafirilor” intenţionează amenajarea unui adăpost temporar pentru persoane aflate în situaţii dificile.

Edilul şef al municipiului Târgu-Mureş a subliniat că Primăria este dispusă să ofere cazare pe perioadă determinată unor categorii de persoane, cu condiţia ca respectivele persoane să respecte regulile stabilite de autorităţi.

„Având în vedere situaţiile tot mai des întâlnite ale unor familii supuse la diverse greşeli personale sau soarta, karma, nu ştiu… dar apar necazuri… oameni evacuaţi, oameni care şi-au pierdut locuinţele, oameni cu necazuri mari. Pe lângă blocul pe care îl avem destinat – şi încă o dată, am auzit că acolo sunt ceva vociferări; cine vociferează, pleacă. Acolo se supun unor reguli. Nu vii cu tot neamul şi te apuci şi vrei şi telefon mobil, vrei şi ultima generaţie de televizor şi aşa mai departe. Vii că eşti în necaz şi nu te las să dormi în stradă, în boscheţi, ci te cazez acolo. Pe o durată determinată”, a declarat Dorin Florea.

„Vom institui acum pentru familiile intrate în necaz demararea unei construcţii pentru cazare pe trei luni. Până la trei luni nu înseamnă trei luni, înseamnă până la trei luni. Au necazuri, vor fi apartamente cu o cameră, pot familiile să meargă, să stea pe perioadă determinată. Semnează, vine şi pleacă”, a completat primarul municipiului Târgu-Mureş.

Potrivit primarului, investiţia „este prevăzută în noul buget” (pentru anul 2018 – n.r.), iar locaţia este ţinută la secret pentru a nu atrage atenţia speculanţilor imobiliari.

„Dacă mâine spun ce fac, o să se unească doi speculanţi şi o să îmi ridice preţul la ceva. Primăria poate să construiască, poate să achiziţioneze, poate să se asocieze şi avem trei-patru posibilităţi”, a menţionat Dorin Florea.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.