Share
Home / Agricultura / A crescut numărul sacrificărilor de ovine, porcine şi caprine

A crescut numărul sacrificărilor de ovine, porcine şi caprine

În cazul bovinelor şi păsărilor, s-au înregistrat scăderi ale numărului de sacrificări, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Numărul sacrificărilor de porcine, ovine şi caprine a înregistrat o creştere la nivelul anului 2017, în comparaţie cu anul anterior, în timp ce la bovine şi păsări s-au înregistrat scăderi, potrivit datelor publicate de INS.

Astfel, la categoria porcine, majorarea pe întreg anul 2017 a fost de 15,3%, în timp ce la ovine şi caprine saltul a fost de 27,4%, în comparaţie cu datele rezultate în anul 2016.

Potrivit INS, tot anul trecut, s-au consemnat diminuări ale sacrificărilor în cazul bovinelor (-4,4%) şi al păsărilor (-1,7%).

În ceea ce priveşte greutatea în carcasă, s-au înregistrat creşteri la toate speciile de animale şi păsări: ovine şi caprine (+60,6%), bovine (+10,2%), păsări (+8,07%) şi porcine (+8,02%).

Datele INS arată, totodată, că, în luna decembrie 2017, faţă de acelaşi interval din anul anterior, numărul ovinelor şi caprinelor sacrificate în abatoare a scăzut cu 1,7%, crescând doar la bovine (+1,3%). În cazul porcinelor există scădere de 4,9% şi la păsări de 4,4%.

De asemenea, greutatea în carcasă a urcat cu 2,3% în cazul bovinelor, dar s-a diminuat la porcine (-4,7%), la ovine şi caprine (-0,5%). La păsări, greutatea în carcasă a rămas constantă.

A consemnat Denisa MORAR

Sursă selectivă: Agroromania

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Silozuri Cerealand, în pregătire la Coroisânmărtin

Societatea Cerealand SRL Iernut intenţionează să implementeze proiectul „Construire bază de depozitare, condiţionare şi uscare …

Share
Share