USR Mureș susține campania ”Fără penali în funcții politice” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 339 Vizualizări

USR Mureș susține campania ”Fără penali în funcții politice”

Prezența persoanelor condamnate pentru acte de corupție în funcții publice se resimte din plin și concret în buzunarele românilor, este de părere președintele USR Mureș, Horea Mihălțan. Acesta consideră că noul proiect inițiat de USR, respectiv campania”Fără penali în funcții politice”, care urmăreşte modificarea Constituţiei în acest sens, este înainte de toate un proiect civic.

Strângere de semnături

Corupția este motivul pentru care 2 din 5 români trăiesc în sărăcie sau la limita sărăciei, a subliniat Mihălțan. ”Efectele corupției le resimțim din plin indiferent că vorbim despre problemele din educație, sănătate sau infrastructură”, a completat președintele USR Mureș.

USR Mureș va participa la colectarea semnăturilor, acțiune care poate începe imediat după obţinerea avizului Consiliului Legislativ şi publicarea textului în Monitorul Oficial. Pentru a ajunge în Parlament, demersul are nevoie de cel puțin 500.000 de semnături, strânse într-o perioadă de 6 luni. Inițiativa cetățenească susținută de USR doreşte completarea articolului 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, cu un nou alineat, care să instituie o interdicție temporară, ce ar urma să înceteze odată cu intervenirea reabilitării, amnistiei post condamnatorii sau dezincriminării infracţiunii.

USR a înfiinţat luni, 12 februarie, comitetul de iniţiativă al campaniei de modificare a Constituției. Printre membrii acestui comitet se află și filozoful Mihai Şora precum și scriitorul și filozoful Gabriel Liiceanu.

Edith VEREȘ

Foto Erdely Tv

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE