4,8 milioane de lei pentru buncărul de radioterapie Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 508 Vizualizări

4,8 milioane de lei pentru buncărul de radioterapie

Consilierii județeni au aprobat joi, 15 februarie, într-o şedinţă ordinară de lucru, documentația și indicatorii tehnico-economici ai investiției ”Construcție buncăr și spații conexe Laborator Radioterapie”. Investiția va fi realizată la Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Târgu-Mureș, situată în Târgu-Mureş, strada Gheorghe Marinescu nr. 3. Valoarea proiectului este de 4.842.118,91 lei , echivalent a 1.039.951,66 euro.

Proiect finanţat prin BIRD

Ministerul Sănătăţii derulează Proiectul Privind Reforma Sectorului Sanitar – „Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar”, finanţat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) în cadrul căruia a fost planificat a se achiziţiona prin licitaţie echipamente specifice de radioterapie inclusiv pentru Secţia Clinică de Oncologie Medicală şi Laboratorul de radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

„În acest sens, este necesară construcţia unui nou centru de radioterapie pentru instalarea unui accelerator liniar, cameră CT şi zone adiacente desfăşurării activităţii. În prezent, în cadrul acestei secții există un laborator de radioterapie dotat cu un buncăr, dar acesta nu asigură capacitatea necesară desfășurării activităților medicale în condiții optime. Din punct de vedere tehnologic, ansamblul nu mai corespunde standardelor medicale actuale, având o vechime considerabilă. Clinica de Oncologie, pe care acest buncăr o deservește, nu beneficiază de o structură constructivă care să permită modificările necesare unei extinderi”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Consiliului Judeţean Mureş.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE