Home / Business / EXCLUSIV. Epilogul conflictului dintre Primăria Târgu-Mureş şi Grupul E.ON

EXCLUSIV. Epilogul conflictului dintre Primăria Târgu-Mureş şi Grupul E.ON

Distribuie

Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a declarat presei, în urmă cu câteva zile, că a primit o scrisoare în care conducerea Delgaz Grid, societate care face parte din Grupul E.ON, îşi cere scuze pentru situaţia de pe Calea Sighişoarei şi promite să remedieze situaţia.

Florea: „Au recunoscut, conducta este acolo, vor renunţa la ea”

„Vă arăt scrisoare, domnii de la E.ON mi-au trimis, şi-au însuşit toată chestia, au recunoscut, conducta este acolo, vor renunţa la ea, vor plasa alta. Îi mulţumesc domnului Csulak (Ferenc Csulak, director general – n.r.) de la Cluj, directorul nou al acestei bucăţele din E.ON”, a afirmat Dorin Florea, care susţine că a doua zi după apariţia în presă a ştirii care anunţa conflictul dintre Primăria municipiului Târgu-Mureş şi Grupul E.ON a fost vizitat la birou de Ferenc Csulak, director general al societăţii Delgaz Grid.

„Eu am stat trei an. N-am sărit la gâtul lor din respect. E o instituţie mare, este la Târgu-Mureş, suntem în acelaşi oraş, am avut foarte multe litigii cu ei dar nu le-am dat public. În momentul în care n-am mai putut şi sunt blocat în fonduri europene, ce pot să fac? Să tac? Le-am scris, că îmi blochează proiectul. Le-am scris că e blocată Calea Sighişoarei”, a afirmat primarul municipiului Târgu-Mureş.

Totodată, Dorin Florea a făcut spicuiri din scrisoarea conducerii societăţii Delgaz Grid către Primăria municipiului Târgu-Mureş.

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că investiţia realizată de compania noastră pe Calea Sighişoarei, respectiv ţeava de lungire de 362 de metri va fi abandonată, nefiind utilizată ca şi conductă de distribuţie (…) În acelaşi timp, compania noastră tratează cu prioritate înlocuirea conductei de gaze din Calea Sighişoarei şi va elabora un nou proiect de investiţii în această zonă. Suntem convinşi că în acest fel vom realiza o bună corectare. Vă asigurăm în continuare de toate relaţiile corecte cu dumneavoastră”, a precizat primarul municipiului Târgu-Mureş.

La sfârşitul lunii martie, primarul Dorin Florea anunţa într-o conferinţă de presă că municipalitatea are un proiect pentru atragerea de fonduri europene, blocat din cauza unui litigiu cu Grupul E.ON care deţine o investiţie în zona străzii Calea Sighişoara, pe care Primăria intenţionează să o lărgească de la două la patru benzi de circulaţie.

Alex TOTH

(Foto: Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş, şi Frank Hajdinjak, CEO Delgaz Grid)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

1 comentariu

  1. Bai florea.
    Tu cu cine nu esti in conflct?,numai clanta si scandal peste tot si orasul este la pamant/.Sa mergi la timisoara ,Arad Oradea pana te/as trimite si la botosani sa vezi ca lumea munceste ,nu ca la tine gargara ,chefuri sa te aleaga lumea,esti rasuflt nu te mai vre nimeni ,dute acasa ca ai imbatranit la primarie si mai este ceva ai luat tot tu si maior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.