Home / Business / EXCLUSIV. Un nou proiect imobiliar spectaculos prinde contur la Târgu-Mureş! Ansamblu de locuinţe cu spaţii comerciale, în pregătire pe strada Gheorghe Doja!

EXCLUSIV. Un nou proiect imobiliar spectaculos prinde contur la Târgu-Mureş! Ansamblu de locuinţe cu spaţii comerciale, în pregătire pe strada Gheorghe Doja!

Distribuie

Societatea Romur SA a lansat un nou proiect imobiliar, care va fi realizat pe strada Gheorghe Doja nr. 24, 26, 28 şi 30 din Târgu-Mureş. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al proiectului „Reconformare zonă „CP3” în zonă „CP3z” pentru construire ansamblu de locuinţe cu spaţii comerciale la parter” se află în dezbatere publică, pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro.

“Amplasamentul face parte dintr-un şir de construcţii particulare”

Documentul a fost întocmit de o echipă a societăţii Arhigraf SRL alcătuită din arh. Octavian Lipovan, arh. Winkler Enikő Éva şi ing. Szocs Angela.

“Zona este caracterizată de loturi cu destinaţia iniţială de locuire care în decursul timpului şi în special după1990, s-a transformat prin înlocuirea locuirii cu funcţiuni preponderente de comerţ şi servicii. Din acest

punct de vedere se poate spune că zona este eterogenă, funcţiunea de locuire fiind dublată de spaţii cu funcţiuni de comerţ şi/sau prestări servicii. În prezent, loturile studiate sunt ocupate de case de locuit dezvoltate pe parter, parter şi etaj, pentru care s-au început demersurile de desfiinţare, în vederea eliberării amplasamentului pentru noile funcţiuni. Amplasamentul face parte dintr-un şir de construcţii particulare, începând din intersecţia străzii Gheorghe Doja cu strada Rodnei. La colţul străzii Gheorghe Doja cu strada Lăpuşna se găseşte clădirea sediului Direcţiei de Sănătate Publică Mureş – strada Gheorghe Doja nr. 34 – clădire clasată în Lista monumentelor istorice cu cod LMI MS-II-m-B-15498, la distanţă de 63,4 metri de zona studiată în prezentul PUZ . La limita laterală stânga, amplasamentul se învecinează cu fostul DEMA – un complex de clădiri P+1 cu spaţii comerciale şi de prestări servicii. La limita posterioară a terenului, amplasamentul se învecinează cu clădiri de locuit care au acces din strada Rodnei”, se menţionează în PUZ-ul proiectului.

Parcări proprii

Autorii proiectului au oferit informaţii despre accesul auto şi pietonal la viitorul ansamblu de locuinţe.

“Accesele auto şi pietonale în incinta studiată se vor realiza din strada Gheorghe Doja. În incintă vor fi organizate platforme pavate sau din asfalt pentru circulaţia autovehicolelor şi circulaţia pietonală. Parcările locatarilor şi vizitatorilor se vor amplasa în incinta, pe terenul beneficiarului. Capacitatea de transport a străzii Gheorghe Doja este suficientă pentru a prelua funcţiunea propusă”, au precizat autorii PUZ-ului.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Turismul în județul Mureș își revine”. Vezi care sunt principalele evenimente culturale din 2024

Distribuie Anul 2024 pare un an extrem de promițător pentru toți turiștii care își doresc …

1 comentariu

  1. Rezultă o încărcare a traficului și așa strangulat pe Gh. Doja. Aceste ansambluri noi de clădiri ar trebui să fie ridicate doar la periferia municipiului și nu cum s-a procedat în ultimii ani, presărate printre construcțiile deja existente. Dar la noi, mereu s-au schimbat PUZ-urile în funcție de anumiți dezvoltatori, careau beneficiat de relațiile in primărie pentru a ridica blocuri pe te miri ce spații minuscule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.