Share

Home / Administratie / Amendă de 7.000 de lei aplicată de ITM Mureş!

Amendă de 7.000 de lei aplicată de ITM Mureş!

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, în cursul lunii ianuarie 2018 au fost efectuate 36 de acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă.

Astfel, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni contravenționale pentru 13 angajatori, constatându-se 15 neconformităţi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

„Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, după cum urmează: 14 avertismente şi o amendă în valoare de 7.000 de lei. Domeniul de activitate al angajatorului care a fost sancţionat cu amendă este tăierea și rindeluirea lemnului. Principalele deficienţe constatate au vizat neacordarea  echipamentului individual de protecţie adecvat riscurilor existente, necomunicarea producerii accidentelor de muncă, asigurarea, marcarea şi întreţinerea căilor de acces şi de circulaţie care să permită evacuarea în caz de pericol, lipsă pregătire în domeniul securității și sănătății în muncă a reprezentanților lucrătorilor, lipsă instruire lucrători numiți pentru acordarea primului ajutor”, a precizat jrs. Eva Man, inspector şef adjunct în cadrul ITM Mureş.

La ITM Mureș, în cursul lunii ianuarie 2018, au fost comunicate 23 evenimente.

“Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au participat la cinci cercetări de boli profesionale, împreună cu reprezentanţii DSP Mureş”, a precizat jrs. Eva Man.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Cadou pentru primul zâmbet al noului născut

Miercuri, 12 decembrie, la Secția de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, reprezentanţii …

Share
Share