Home / Administratie / Imobilele din zonele protejate ce nu sunt monumente istorice pot fi amenajate în interior fără autorizaţie

Imobilele din zonele protejate ce nu sunt monumente istorice pot fi amenajate în interior fără autorizaţie

Distribuie

Proprietarii imobilelor din zonele protejate care nu sunt clasificate ca monumente istorice pot efectua lucrări de amenajare interioară fără autorizaţie de construcţie şi fără să mai fie pasibili de dosar penal, a anunţat, marţi, Direcţia Poliţia Locală Târgu-Mureş.
Poliţia Locală Târgu Mureş a arătat, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că prin modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii, pot fi executate anumite lucrări de amenajare interioară a locuinţelor din zonele protejate fără deţinerea autorizaţiei de construire eliberată de arhitectul-şef.
Potrivit comunicatului, art. 11 al Legii nr. 50/1991 a fost completat cu un nou alineat, în care se arată că pot fi executate fără autorizaţie de construire lucrări de reparaţii, finisaje interioare şi înlocuiri de tâmplărie interioară, reparaţii şi înlocuiri la pardoseli şi la instalaţiile interioare, care sunt executate la construcţiile amplasate în zone de protecţie a monumentelor istorice şi în zone construite protejate, dacă acestea nu reprezintă construcţii cu valoare arhitecturală sau istorică.
„Prin noua reglementare, care este mai permisivă în ceea ce priveşte intervenţiile făcute de târgumureşeni în interiorul apartamentelor sau caselor situate în zone de protecţie a monumentelor istorice şi în zone construite protejate, vor fi evitate numeroasele situaţii de genul celor semnalate. Spre exemplu, numai în cursul anului trecut, Direcţia Poliţia Locală a fost nevoită să ia măsuri legale specifice împotriva celor care nu respectau dispoziţiile în vigoare la acea dată. Acestea interziceau cu desăvârşire executarea de lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum şi orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, efectuate la construcţii reprezentând monumente istorice, inclusiv la cele din zonele lor de protecţie, stabilite potrivit legii, fără Autorizare de construire”, subliniază Poliţia Locală Târgu Mureş.
Pentru evitarea unor situaţii neplăcute şi pentru a se stabili dacă unele lucrări de construcţii necesită autorizaţie de construire, iar altele nu necesită un astfel de document, cetăţenii sunt îndemnaţi de Poliţia Locală să se adreseze structurilor specializate din cadrul primăriilor.

(Sursa: www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

1 comentariu

  1. Ma numesc Ela si asi dori sa stiu daca in urma modificarii legii 50/1991/218 referitor la imobilele di zonele protejate, daca mai este necesara autorizatia de construire pentru reparatii acoperis , jgheaburi si burlane fara modificarea formei si a materialelor din care este construit.Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.