EXCLUSIV! Informaţie de ultimă oră despre triajul UPU-SMURD Târgu-Mureş! Sanatate
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 13884 Vizualizări

EXCLUSIV! Informaţie de ultimă oră despre triajul UPU-SMURD Târgu-Mureş!

Consiliul Judeţean Mureş derulează o licitaţie estimată la valoarea de 113.445 lei, fără TVA, care are ca obiect întocmirea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI), Auditul energetic şi Expertiza tehnică pentru investiţia „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit sursei citate, licitaţia se va finaliza la data de 27 februarie 2018, iar imobilele în care îşi desfăşoară activitatea Unitatea de Primire a Urgenţelor şi hangarul pentru elicopter sunt localizate pe strada Gheorghe Marinescu nr. 50 din Târgu-Mureş şi se află în domeniul public al Judeţului Mureş, conform prevederilor Hotărârii Guvernului României nr. 867/16 august 2002.

Hangarul pentru elicopter, reabilitat

Tema de proiectare întocmită la data de 19 februarie 2018 de Direcţia de Dezvoltare Regională şi Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Mureş şi aprobată de Alexandru Cîmpeanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş,  prevede că reabilitarea hangarului pentru elicopter presupune: revizie generală/lucrări de mentenanţă şi modernizarea instalaţiei de încălzire şi apă caldă – înlocuire cu sisteme mai performante, înlocuirea sistemului de ventilaţie, înlocuirea uşilor de acces în hangar, instalarea unui sistem de comunicaţii (telefon, fax), dotare cu sistem IT (server şi trei staţii de lucru), recondiţionarea carosabilului de acces în hangar prin amplasarea unui covor asfaltic nou.

Schimbări în beneficiul pacienţilor

În ceea ce priveşte reabilitarea şi modernizarea UPU-SMURD, documentul prevede, printre altele: extinderea sistemului de anunţare publică, extinderea sistemului de control acces, extinderea sistemului de supraveghere video cu circuit închis, montare de uşi în zonale în care accesul nu a fost restricţionat până în prezent, montarea de aparate cu perdea de aer cald, extinderea sălii de aşteptare pentru aparţinători prin recompartimentarea spaţiului existent, eficientizarea zonei de triaj şi a spaţiului de aşteptare/supraveghere a pacienţilor triaţi, achiziţionarea de echipamente pentru asigurarea asepsiei în toate zonele de serviciu, extinderea sistemului de ventilaţie cu asigurarea protecţiei împotriva infecţiilor, recondiţionarea carosabilului de acces pentru ambulanţe înainte de uşa de acces în tunel, respectiv după uşa de ieşire din tunel, prin amplasarea unui covor asfaltic nou, achiziţionare de mobilier, achiziţionarea de tablete pentru sistemul de evidenţă electronică a pacienţilor, extinderea infrastructurii de reţelistică şi multe alte echipamente şi dotări.

Aparate noi, pe lista achiziţiilor

Pe lista aparatelor indispensabile în vederea asigurării funcţionării UPU, care vor fi achiziţionate prin proiect se află: trei sisteme de vizualizare a venelor, un ventilator mecanic pentru nou-născuţi, un scaun stomatologic, două aparate pentru curăţirea şi dezinfecţia la nivel înalt al suprafeţelor şi un frigider – bancă de sânge.

Şanse de finanţare, prin POR 2014-2020

Proiectul va fi depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, în vederea obţinerii unei finanţări prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiţii 8.1. – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de comunităţi, Obiectivul specific 8.2. – Îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă, Operaţiunea B – Unităţi de primiri urgenţe.

Alex TOTH

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Mulțumim UPU Tg. Mureș. Mama mea a fost internata în 26 decembrie anul trecut cu probleme destul de grave – embolie pulmonara si a fost tratata cum nu se putea mai bine!!!!! Cinste medicilor din Tg. Mureș!

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE