FOTOGALERIE: Elevii Gimnaziului „Nicolae Bălcescu“ au talent! Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1399 Vizualizări

FOTOGALERIE: Elevii Gimnaziului „Nicolae Bălcescu“ au talent!

Revista școlară „Anotimpurile copilăriei“, editată de către Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu“ din Târgu-Mureș a devenit deja o tradiție a respectivei instituții de învățământ. În cadrul unui spectacol festiv susținut joi, 22 februarie, de la ora 18:00, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu“, a fost lansat un nou număr al revistei (Nr. 1(17)2018, anul X) în prezența unui public numeros din care a făcut parte Prof. Ing. Nagy Ibolya (director al Școlii Gimnaziale Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu“), Prof. dr. Fănică Niță (director adjunct al Școlii Gimnaziale Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu“), prof. dr. Constantin Nicușan și Ioan Macarie (Inspector Școlar General Mureș).

Ioan Macarie și Fănică Niță

Fănică Niță a făcut o descriere a revistei și a specificului acesteia, dar și motivul pentru care este necesar și un spectacol conex: „Coordonatorul este profesorul de limba română, dl Constantin Nicușan, cu care avem o strânsă colaborare. O implicare deosebită o are și profesorul de informatică, dl Daniel Cozma, care aranjează toate materialele pe care le primește de la cadrele didactice și de la elevi. Revista se străduiește să apară anual, iar anul acesta iată că deja a apărut în primul semestru și ne bucurăm. Gândim revista ca o oportunitate pentru elevii școlii de a-și manifesta creativitatea literară și pe cea artistică. „Anotimpurile copilăriei“ conține poezii, fragmente de proză, compuneri și creații plastice precum desene sau colaje realizate de elevi și selectate apoi de către redacție. De asemenea, revista prezintă o serie de evenimente mai deosebite care au avut loc în școală și care sunt repovestite pentru a fi reținute. Momentul de astăzi, al prezentării unui spectacol cu ocazia lansării revistei, este complementar conținutului acesteia pentru că dă prilejul și copiilor care știu să danseze, să cânte în cor sau solo sau au plăcerea de a juca într-o scenetă să se manifeste pe o scenă, în prezența unui public prietenos, fiindcă sunt prezente în primul rând cadrele didactice, colegii lor, prietenii și părinții, dar și unii invitați speciali. Avem satisfacția că foarte multe cadre didactice și elevi se implică în aceste activități culturale.“

Directorul adjunct a precizat că este vorba, totuși, de o publicație în circuit restrâns: „Am avut un tiraj de 150 exemplare, dar va trebui să îl mai suplimentăm cu încă 40. Deoarece revista are ISSN, avem obligația de a trimite câteva exemplare la Biblioteca Națională, la Biblioteca Județeană, la bilbioteca școlii noastre și la câteva instituții cu care colaborăm îndeaproape pe parcursul anului școlar.“

Peste 20 de numere artistice speciale

Evenimentul a fost prezentat de eleva Ariana Miron (clasa a VIII-a B) și a oferit, timp de aproape două ore, ocazia a numeroși elevi să își exprime talentul în variile sale forme în fața unui public generos, care a răsplătit din plin cu aplauze fiecare prestație. Astfel, pe scenă au evoluat momente de cor, dans contemporan, linii melodice la flaut, lecturi ale unor grupaje de poezii, muzică ușoară și muzică populară (românească și maghiară), ba chiar și un număr teatral reprezentat prin sceneta „Mă duc la psiholog“. Spectacolul s-a încheiat, vesel, în ritmuri country.

Constantin Nicușan precizează în editorialul revistei că prin colaborarea la „Anotimpurile copilăriei“, elogiindu-și, astfel, propria vârstă, elevii au realizat un exercițiu de autocunoaștere prin care și-au identificat și aprofundat înclinații și pasiuni care s-au concretizat mai târziu în vocații și meserii. Prin urmare, contribuțiile elevilor la această revistă au avut bătaie lungă: „Nu de puține ori, elevii care au colaborat la revista școlii lor, s-au regăsit ulterior profesioniști, ca redactori în mass-media, fie ea scrisă sau audiovizuală. Alți elevi care au început cu poezii și compuneri, în revista școlii, au devenit scriitori. La fel, cei care au început cu publicarea unor desene, astăzi lucrează în spațiul artelor plastice, arhitecturii, design-ului ori modei. Dar și cei care au cercetat și au scris articole din domeniul științelor, îi descoperi apoi în institute de cercetare, universități, întreprinderi, bănci și mici sau mari afaceri.“

Constantin Nicușan

Revista apare cu sprijinul logistic al directorului Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu“ Târgu-Mureș, prof. ing. Nagy Ibolya, al directorului adjunct, prof. dr. Fănică Niță, precum și al Comitetului reprezentativ al părinților.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE