Miere de albine pentru preşcolari şi elevii claselor I-IV! Proiectul legislativ, susţinut de parlamentarii liberali Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 235 Vizualizări

Miere de albine pentru preşcolari şi elevii claselor I-IV! Proiectul legislativ, susţinut de parlamentarii liberali

Senatorul liberal Cristian Chirteş a declarat miercuri, 28 februarie, că susţine iniţiativa legislativă de modificare şi completare a Legii nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional.
Potrivit propunerii de modificare a respectivului act normativ, toți copiii care merg la grădinițele de stat și private, precum și elevii din învățământul primar vor primi gratuit, în fiecare lună, 350 de grame de miere polifloră.


“Pe lângă beneficiile pentru sănătate ale acestui produs, ce conține 435 de substanțe necesare funcțiilor vitale ale organismului, proiectul ajută și producătorii apicoli autohtoni. Mierea va proveni exclusiv din stupinele românești autorizate. Am susținut cu plăcere acest proiect de lege astăzi (miercuri, 28 februarie – n.r.), în Comisia pentru Agricultură din Senatul României”, a afirmat senatorul Cristian Chirteş.
Totodată, în propunerea legislativă se mai menţionează că “resursele financiare necesare implementării prezentei legi, se asigură de la bugetul de stat.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE